четвер, 07 травня 2009 19:46

Богатир Віктор Юрченко скаржиться на здоров"я

Автор: фото: Наталя ПИСАРЕВА
  Віктор Юрченко зараз важить 139 кілограмів
Віктор Юрченко зараз важить 139 кілограмів

Із 28-річним Віктором Юрченком зустрічаємося в тренажерному залі Черкаського національного університету. Чоловік є заслуженим майстром спорту з богатирського багатоборства та майстром спорту міжнародного класу з паверліфтингу — боротьбі на руках.

— У спорт мене батько привів. Я виріс у селі — там багатоборство на кожному кроці, — починає сміятися Віктор. — Мішки з картоплею тягав, грядку полов. Та і зараз не утратив інтересу до сільської роботи. У батьків у селі сорок гектарів. Є трактор. Їжджу їм помагаю по хазяйству.

Юрченко родом із Полтавщини. За три кілометри від його рідного села — Красенівка. У цьому селі народився богатир Іван Піддубний.

— Він у моєму ставку купався, — говорить Віктор.

Чи доводилося носити дівчат на руках?

— Та це кожен поважаючий себе хлопець має вміти. Головне пам"ятати: носити на руках не значить одружитися.

Віктор Юрченко каже, закохувався лише раз — у свою дружину. Вона перебуває в пологовому. Подружжя чекає первістка.

Разом з учасниками "Богатирських ігор" Юрченко побував у багатьох країнах світу. Проте називає себе "не впєчатлітєльним". На нього подорожі не справляють враження.

— Для мене найкращий відпочинок це хароша кровать, пульт і багато телеканалів, — говорить Віктор.

Надає перевагу пізнавальним програмам, на зразок передач каналу "Діскавері", та гумористичним. Не любить відпочинок на природі. Каже, краще сходити в пристойний заклад.

Чи дотримуєтеся дієти?

— Моя дієта — їсти все, що смачно пахне. Страшенно люблю борщ, молоко. Хоча, признаюся, сам і яйце б не підсмажив. Не навчився готувати. Тому дякую дружині, що не дає пропасти. Алкоголь теж уживаю. Головне, щоб кожен знав свою міру.

Нині Юрченко важить 139 кг. Проблема для нього — підібрати гардероб.

— Коли я набираю вагу, то в Черкасах не можу купити одяг. Доводиться шити на замовлення. Є такі фірми в Києві, які шиють спортивний одяг. Тому часто ходжу в спортивному.

Серед друзів Юрченка багато відомих спортсменів.

— Із Віталієм Кличком знайомий, — каже. — Ось на днях дзвонив Василь Вірастюк, питав, чи ще не став батьком. Узагалі, з хлопцями з "Богатирських ігор" дружимо сім"ями. Можемо на пиво зібратися. Зимою гарно відпочили в Буковелі. Я тоді катався на лижах і на коньках.

Віктор Юрченко працює тренером із паверліфтингу в дитячо-юнацькій спортшколі "Вікторія". Раніше викладав в університеті, але потрапив під скорочення.

Для повного щастя Юрченку не вистачає здоров"я.

— Тільки далекі від спорту люди думають, що спортсмени здорові люди. Є така приказка, що за все треба платити. То за кар"єру в спорті доводиться платити здоров"ям. Навіть після змагань у пам"яті залишаються лише травми.

Зараз ви читаєте новину «Богатир Віктор Юрченко скаржиться на здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути