понеділок, 28 листопада 2011 00:45

Білизну та іграшки слід попрати в гарячій воді

"З підвалу будинку до моєї квартири лізуть блохи. Знайома каже, що треба витруїти по всьому дому й підвалі. У санстанції сказали, що для цього треба договір зі службою утримання будинків і гроші для роботи цілої бригади. Сусіди відмовляються разом труїти, бо їх не кусають. Що робити в такому випадку?"

Запитує 62-річна

Євдокія Соколенко з Черкас

— Потруїти бліх у домі може міська дезінфекційна станція. Треба звернутися до своєї служби утримання будинків, щоб вони уклали з ними договір на дезінсекцію підвалів, сходових майданчиків та коридорів. Квадратний метр знезараження підвалу коштує 1 гривню 48 копійок. Свою квартиру людина має обробити сама. Отрута для обробітку помешкання обійдеться у межах 20 гривень, — говорить 50-річний Сергій Гончаров, завідувач дезінфекційного відділу обласної санепідемстанції.

Перед тим, як обробляти квартиру від бліх, підлогу, плінтуси, столи, шафи та підвіконня треба вимити, меблі і килими пропилососити. Білизну та м'які іграшки слід попрати в гарячій воді, подушки — вибити і на кілька днів вивісити на сонці. Для виведення комах можна використовувати будь-який аерозольний інсектицидний засіб, наприклад "Дихлофос". Обробляти кімнати треба, розпилюючи його в щілині, під плінтуси, за меблі, шпалери — зону не нижче за 1 метр. Після цього треба закрити приміщення та залишити його на 2 години, потім провітрити. Підлогу, плінтуси бажано не мити протягом чотирьох-п'яти днів. За три тижні процедуру слід повторити.

Із народних методів проти бліх допомагає полин. Його варто розкласти по квартирі і залишити на деякий час.

Зараз ви читаєте новину «Білизну та іграшки слід попрати в гарячій воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути