четвер, 21 травня 2009 19:24

Бійцівський собака покусав вагітну жінку

Другий тиждень лікуються від укусів вагітна жителька Черкас 28-річна Катерина та її брат 16-річний Ігор. Їх покусав 10-річний бійцівський пес — помісь ротвейлера та боксера. Кілька місяців тому собаку їм віддали знайомі. Пес жив із людьми в будинку.

Потерпіла на другому місяці вагітності. Просила прізвища не називати.

— Того дня жінка прибирала горище, — розповідає Наталя Таран з обласної міліції. — Коли злазила по драбині, собака несамовито почав кусати її за ноги, руки, спину. На крик сестри прибіг брат, намагався від неї відтягнути собаку. Тварина покусала хлопцеві руки. Поранену сестру він переніс на ліжко в кімнату і викликав міліцію та "швидку". У цей час собака почав рватися в кімнату, де тримали двері 10-річна донька постраждалої та 4-річний сусідський хлопчик. Коли приїхала міліція та лікарі, то собака поводилася ще агресивніше. Міліція вбила собаку, попередньо погодивши це з господарями.

Із попередніми господарями пес  жив у п"ятикімнатній квартирі.

— Нове житло і люди для неї стали стресом. Це могло бути однією з причин такого поводження тварини, — каже приватний ветеринар 45-річна Валентина Ткаченко. — Це є злочином по відношенню до собаки. Треба перебити ноги тим, хто її зрадив.

За статистикою, собаки більше кусають господарів.

— Людина, зазвичай, сама провокує собаку на неадекватні дії, — каже кінолог Наталя Демченко. — Може попередні господарі навчили її нападати, якщо людина звідкись спускається чи інших команд. Можливо, почала показувати агресію, характер, а вони її вчасно не присікли. Тому й "сплавили". Або ж нові люди чимось собаку спровокували, що вона вибрала момент для помсти.

Здоров"ю постраждалих вже ніщо не загрожує. Їхній стан нормалізується, кажуть лікарі. Від уколів проти правця вагітну врятувало те, що собака був здоровим.

Зараз ви читаєте новину «Бійцівський собака покусав вагітну жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути