четвер, 24 грудня 2009 12:40

Автобусні квитки дешевшають щодня

Автор: фото: Віталій ІВАНЧЕНКО
   Автобус Черкаси —Городище минулого вівторка відправився  з автостанції обласного центру з трьома  пасажирами
Автобус Черкаси —Городище минулого вівторка відправився з автостанції обласного центру з трьома пасажирами

 Із 16 грудня в області подорожчали автобусні міжміські перевезення. Перевізники узгодили з обласною держадміністрацією нову ціну — 22 коп./км. За кілька днів повернулися до попередньої вартості — 15 коп.

— У суботу в справах поїхав до Звенигородки, — каже 40-річний черкащанин В"ячеслав Руденко. — Туди заплатив 22, а назад — 29 гривень. Коли їхав за 22 гривні людей у автобусі було, як огірків у банці, а назад — п"ять пасажирів.

— Автобуси відходять і приходять порожніми, — говорить начальник центрального черкаського автовокзалу Руслан Годлевський, 39 років. — Люди не хочуть їхати за 56 гривень до Умані і за 80 до Монастирища. Перевізники не вивчили можливостей ринку. Це раніше збільшували зарплати й пенсії. А зараз криза лише поглиблюється. Якщо знайдеться пасажир на Умань — це свято.

Ось такі заробітки. Раніше хоч по півавтобуса возив, а тепер і того нема

За словами перевізників попередня вартість квитків не була прибутковою. Нова стала взагалі збитковою.

— 40 відсотків перевізників повернулися до старої ціни. Решта, думаю, протримається до завершення новорічних свят, — прогнозує Годлевський. — Інакше працюватимуть на збиток.

Водій автобуса Черкаси — Городище 26-річний Олександр Павлик звіряє кількість пасажирів у салоні з відомістю. Їде троє, 23 місця пустують. Раніше квиток коштував 15 грн, тепер 20,50.

— Студентів одразу поменшало. У понеділок як на навчання до Черкас їхали, то в торби на місяць продуктів понабирали, бо дорого щотижня кататися. Ось такі заробітки, — розводить руками Олександр. — Раніше хоч по півавтобуса возив, а тепер і того нема. Та й погода притримує людей вдома.

Доїхати з Черкас до Умані можна потягом. Вартість квитка — 13,50 грн.

— Поки буде така катавасія, їздитиму до матері в Тальне поїздом, — каже 37-річний черкащанин Олександр Поліщук. — Воно хоч і незручно, бо о 21.15 приїжджаю та ще й пішки йти 40 хвилин. Але не платити за автобус 43 гривні, якщо потягом обходиться 12.

Черкаський перевізник Олександр Гвоздіков, 36 років, у грудні навпаки знизив ціну на квитки. Його автобуси курсують із Черкас до Києва.

— Замість 50 гривень до Києва беремо 40, — каже. — Це наша новорічна акція. Як довго триватиме, не визначився. Пасажирів не збільшилося.

Зараз ви читаєте новину «Автобусні квитки дешевшають щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути