Ексклюзиви
четвер, 14 травня 2009 17:32

Амурській тигриці шукають кличку

Черкаський зоопарк купив у Харківського восьмимісячну амурську тигрицю. За тварину заплатили $6 тис. Нині їй придумують кличку. Кожен може запропонувати варіанти. Пропозиції просять повідомляти на електронну пошту [email protected] або за телефоном (0472) 63 46 42.

— Воно має бути цікавим і нестандартним, починатися на літеру "А", — розповідає директор Євген Ван. — У селекції так заведено, що для кличок дітям беруть перші букви кличок батьків. Зазвичай батька-самця.

— У тигреняти доволі неординарна родословна. Батько — із німецького зоопарку, мати — із російського, а народилося в харківському, — каже директор.

У перші дні тигриця погано їла, з острахом оглядала вольєр, лякалася всіх, хто наближається. Нині вона охоче йде на контакт. Стала бадьорішою і грайливою. Важить 70 кг. Коли виросте, важитиме 200–250 кг.

Більшість коштів на купівлю тигриці надали спонсори. Решту зоопарк заробив із продажу квитків. За придуману кличку керівництво звіринцю обіцяє презент. Можливо, це будуть абонентські квитки.

У зоопарку оновлюють експозиції тераріуму, де живуть 80 видів павуків, комах, плазунів, земноводних. Триває будівництво вольєра для папуг. Цьогоріч планують придбати канадську руду рись.

Зараз ви читаєте новину «Амурській тигриці шукають кличку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути