Ексклюзиви
пʼятниця, 28 червня 2024 12:43

Валерій Харчишин розповів про заробітки під час війни і що думає про мобілізацію артистів

Валерій Харчишин розповів про заробітки під час війни і що думає про мобілізацію артистів
Валерій Харчишин висловився про мобілізацію артистів Фото: Instagram

Лідер гурту Друга Ріка Валерій Харчишин сказав, що думає про мобілізацію артистів.

Свою думку висловив в інтерв'ю Славі Дьоміну.

"Ті музиканти, які можуть завтра загинути на фронті тільки через причину своєї некомпетентності та не готовності, щоб там не говорили. Банально, тупо, внаслідок недбалості відрядження", - каже Валерій Харчишин.

Своїми виступами на культурному фронті вони могли б заробити на 35 дронів, чи на 350, чи на 3000, які знищили б 10 м*скалів, то це було б набагато ефективніше, наголосив співак.

"Тупо коли ми саджаємо доктора наук, наприклад, який міг би нам збагатити уран, а ми йому дали мітлу і сказали: "ти тут підмітай". Ну а якусь доярку поставили командиром роти. Не раціонально використовуються сили. Треба зважати на це. Я не кажу, що всі музиканти молодці й працюють на своєму фронті. Є такі, що сидять і кажуть: "Коли бл*дь це все закінчиться? Коли прийдуть наші? Яку шапку одягати?". Таким не бронювання, таким потрібно мізки або лоботомію робити. Я можу робити одне добре - це бігти, наприклад, або їхати як камікадзе на машині з вибухівкою, але в останню путь. Ось я можу робити. Стріляти - ну таке. Я нещодавно спробував: із десяти там три-чотири влучання, по-моєму, або п'ять-шість. Дивлячись із якої зброї й з якої відстані", - говорить Валерій.

Артист вважається списаним з армії, зізнався він.

"У мене є кілька органів, які мені ще дозволяють жити й щось робити на сцені", - зазначив музикант.

Але у воєнний час він здатний заробляти і має два джерела доходу. Отримує зарплатню в громадській організації колективного управління (Українське агентство з авторських і суміжних прав). Сума становить близько тисячі доларів на місяць. Ще отримує з концертної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Може кричати годинами" - Валерій Харчишин вперше розповів про страшний діагноз сина

"Певний період, починаючи з квітня 22 року, ми залишали частину доходу виключно на операційні витрати, а все інше віддавали на закупівлю амуніції. Пізніше ми почали брати собі трохи більше, бо треба жити. Концерти, які проходили в Україні, ми ділили: частину забирали собі, частину віддавали на оборону, на Збройні Сили, на тих, хто нас зараз захищає", - пояснює.

Коли концертний тур, має більше 2−3 тисячі доларів.

"Я не рахую, щоб не розчаровуватися. Ми заробляємо дуже багато на сили оборони, воно все йде туди. Це навіть не ми заробляємо, це люди, які приходять на наші концерти. А ми тільки виконуємо свою функцію, намагаємося робити це якісно. Це я називаю "безумовною мобілізацією". Так мають чинити всі, і тоді ми переможемо", - підсумував Харчишин.

Фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин вперше розповів, чому не пішов воювати. Артист зізнався, що оформив "білий квиток" через стан здоров'я. Коли потрапив в ДТП, не мав потреби у цих документах, а тепер має.

Сказав, що "білий квиток" оформив, щоб виїжджати за кордон для купівлі гуманітарної допомоги військовим.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Харчишин розповів про заробітки під час війни і що думає про мобілізацію артистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути