Ексклюзиви
понеділок, 14 листопада 2011 17:52

"Такої солодкої жорстокості, яку створив Кубрік, я не бачив більше ніде" — Павло Гудімов

"Такої солодкої жорстокості, яку створив Кубрік, я не бачив більше ніде" — Павло Гудімов

Одними із улюблених своїх фільмів галерист та музикант Павло Гудімов називає "Справжню мужність", "Механічний апельсин", "Мрець" та "Людина на місяці". Про це він розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Мрець" Джима Джармуша дивився ще коли кіно було на відеокасетах. Фантастичний саундтрек до стрічки із брудними акордами Гібсона в руках Ніла Янга. Все, більше нічого не потрібно. У самому фільмі Джармуш використав нетиповий для себе ретро-прийом з чорно-білою плівкою. Але фільм тримає монолітний образ створений Джонні Деппом. В мене враження, що цю роль писали саме під нього. Депп добре вміє грати в філософських фільмах. В голлівудських блокбастерах, типу "Піратів", він заробляє гроші чи просто відробляє контракти", - зауважує Гудімов.

Також музикант намагається дивитися всі фільми братів Коенів, які зняли "Справжню мужність".

"Їхнє кіно балансує на межі комерційного успіху та творчості. Щодо "Справжньої мужності" довго сперечався з друзями щодо ролі головної героїні. 14-річна дівчинка хоче помститися за смерть свого батька. Мабуть, це був режисерський хід. В кінці фільму я плакав", - зізнався Павло Гудімов.

"Механічний апельсин" Стенлі Кубрика є улюблений насильницьким фільмом галериста.

"Такої солодкої жорстокості, яку створив Кубрік, я не бачив більше ніде. Сцена погрому у будинку письменника, зґвалтування в театрі, гротескна атмосфера кафе і тортури головного героя у фіналі фільму просто притискають до екрану. Не знаю, чи варто говорити тут про межу морального і аморального. А от "Людина на місяці" Мілоша Формана є одним з найсумніших фільмів актора Джима Керрі. Він зіграв американського коміка Енді Кауфмана. Дружина коміка, яка була консультантом на зйомках фільму, розповідала в інтерв'ю: "Я просто сходила із розуму від того, наскільки Керрі перевтілився у мого чоловіка. Мені здається, що він міг би і померти на зйомці, настільки віддавшись ролі". Трагікомедії такого рівня трапляються раз на десятиріччя", - підкреслив Павло.

Зараз ви читаєте новину «"Такої солодкої жорстокості, яку створив Кубрік, я не бачив більше ніде" — Павло Гудімов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути