четвер, 31 березня 2011 10:41

Принц Гаррі стрибнув у крижану воду
6

Принц Гаррі готується підкорити Північний полюс. 26-річний принц прибув на Шпіцберген, де приєднався до експедиції ветеранів-інвалідів, які готуються до перекидання на Північний полюс. Днями Гаррі став на лижі, а також випробував у крижаній воді захисний костюм, пише Сплетник.

До складу команди, яка тиждень тому стартувала з Лондону, входять чотири ветерана бойових дій західної коаліції в Афганістані. У двох з них ампутовані кінцівки. Ці люди стануть першими членами експедиції, які без професійної допомоги дійдуть до Північного полюсу.

Принц Гаррі, який також побував в Афганістані в якості офіцера, з самого початку висловив бажання приєднатися до експедиції. Однак з міркувань безпеки було вирішено, що його участь обмежиться п'ятьма днями.

У п'ятницю принц стартує разом з усіма спочатку на російську арктичну льодову базу "Барнео", а потім - у бік Північного полюсу. Запланований принцом шлях повинен зайняти п'ять днів.

Напередодні початку експедиції Гаррі з'явився на обкладинці британського травневого номеру журналу GQ, в якому він пропагує інтереси благодійної організації. Подорож покликана зібрати 1 мільйон фунтів стерлінгів для реабілітаційних організацій, які допомагають повернутися до нормального життя військовим, які пережили ампутацію, повідомляє РИА "Новости".

"Ця видатна експедиція допоможе людям усвідомити, в якому боргу наша країна перед тими, хто воює за неї і хто повертається потім з пораненнями і шрамами, фізичними й емоційними", - сказав Гаррі в інтерв'ю журналу, який з'явиться в продажу 31 березня. Відрахування від кожного проданого номеру GQ також підуть на благодійність.

Зараз ви читаєте новину «Принц Гаррі стрибнув у крижану воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути