середа, 18 квітня 2012 13:55

Олександр Пороховщиков помер від зараження крові

Олександр Пороховщиков помер від зараження крові
Родичка актора не буде претендувати на його будинок Фото: ИТАР-ТАСС

Найближча родичка покійного Олександра Пороховщикова Алла Дмитрієва розповіла про причину смерті актора і повідомила, що не має наміру претендувати на родовий будинок артиста.

Нагадаємо, Олександр Пороховщиков помер у лікарні 15 квітня. Від 73-річного актора до самого кінця приховували трагічну новину про самогубство дружини Ірини. За словами джерела в медичних колах, смерть актора наступила в результаті раптової зупинки серця. Ситуація ускладнилася тим, що в Олександра Шалвовича була дуже серйозна серцева патологія.

Після того, як у актора стався інсульт, лікарі діагностували у нього ішемічну хворобу серця, постінфарктний кардіосклероз, атеросклероз аорти коронарних і мозкових артерій, тромбоз вушка лівого передсердя і порушення ритму серця. Медики до останнього не робили жодних прогнозів, тому що весь час зберігалася ймовірність настання раптової смерті.

Однак, як з'ясувалося, не тільки це стало причиною смерті артиста. "У нього почався сепсис. При такому цукровому діабеті, як був у Саші, страждає весь організму, в тому числі й імунна система. Хоча лікарі Наукового центру неврології РАМТ робили все, щоб його врятувати, але можливості організму вичерпалися. Саша помер в результаті тотального зараження крові. Його не стало в першу годину Пасхи. Це дуже символічно для людей віруючих", - заявила найближча родичка Пороховщикова Алла Дмитрієва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександру Пороховщикову перед смертю так і не сказали про самогубство дружини

Неминуче зайшла мова про спадщину. Як з'ясувалося, будинок в Староконюшенному провулку, де повісилася дружина Пороховщикова Ірина, Пороховщикову не належав. Дмитрієва розповіла: "Наш прадід дійсно був архітектор. Русофіл. Тому і будинок спроектував як зразок російського зодчества. Він його робив для всесвітньої виставки в Париж, куди будинок розібрали і відвезли. До речі, це був не єдиний будинок, який належав Пороховщикову. Потім прадідусь програв цей будинок в карти. Така сімейна легенда, яку розповідала моя мама. З наших близьких в цьому будинку ніхто не жив. Але Саша звернувся до Юрія Лужкова з проханням передати будинок Пороховщикова в оренду строком на 49 років. Так що будинок сім'ї не належить" . До слова, експерти оцінюють особняк в десять мільйонів доларів.

Дмитрієва повідомила, що, на її думку, стане з будинком на Староконюшенному: "Я думаю, що договір оренди буде розірваний. У всякому разі, ми з дочкою не потягнемо його утримання. Він абсолютно нам не потрібен, були в ньому всього лише пару разів. Хоча будинок і був побудований нашим з Сашею прадідусем". З приводу двох квартир Пороховщикових, Дмитрієва коротко сказала: "Це майно, яке належало Саші та Ірині. Але я не замислювалася над тим, кому воно перейде у спадок..."

Зараз ви читаєте новину «Олександр Пороховщиков помер від зараження крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути