середа, 05 жовтня 2011 11:24

На весільну сукню Кейт Міддлтон прийшли подивитися 600 тисяч людей
6

Фото: Фото: Reuters

Виставка, де можна було побачити весільну сукню герцогині Кембриджської Кетрін Міддлтон, побила рекорд відвідуваності експозицій на території Букінгемського палацу, пише The Daily Telegraph. За час роботи виставки її відвідали близько 600 тисяч осіб.

Точні відомості про доходи, отримані від реалізації квитків та продажу сувенірів, пов'язаних з експозицією, поки не наводяться. Однак, як зазначає видання, якщо врахувати, що прохід на виставку коштував 17,5 фунтів стерлінгів (близько 20,5 євро), то тільки на одних білетах резиденція британських монархів заробила приблизно 10,5 мільйона фунтів.

Як очікується, частина грошей буде передана на утримання королівської колекції предметів мистецтва, решту коштів, за бажанням самої герцогині, переведуть на рахунок благодійної організації (фонд був заснований незадовго до весілля Кейт і принца Вільяма).

У 2011 році не тільки Букінгемський палац став рекордсменом по відвідуваності серед резиденцій британських монархів. Віндзорський замок також залучив максимальну кількість відвідувачів за останні п'ять років. З квітня по вересень у ньому побували 680 тисяч людей.

Попередній рекорд відвідуваності виставки в Букінгемському палаці був встановлений в 1994 році. Тоді експозицію в резиденції монархів відвідали 420 тисяч осіб. Однак, як зазначає International Business Times, виставка сукні йшла на 16 днів довше, ніж експозиція 1994 року (73 дні проти 57 днів)

Весілля Кейт Міддлтон і принца Вільяма відбулося в Лондоні 29 квітня 2011 року. Сукню для нареченої виготовила нинішня глава модного дому Олександра Макквіна Сара Бартон. Незабаром після торжества стало відомо, що сукню можна буде побачити в Букінгемському палаці з 23 липня по 3 жовтня. При цьому традиційні дні "відкритих дверей" в резиденції у зв'язку з підвищеним інтересом публіки до весілля британського принца і його обраниці спочатку були продовжені - зазвичай відвідування палацу призначають на період з серпня по вересень.

Зараз ви читаєте новину «На весільну сукню Кейт Міддлтон прийшли подивитися 600 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути