середа, 16 квітня 2014 09:34

Берлусконі вирушить на громадські роботи до будинку для літніх людей

Автор: Reuters
 

Адвокати колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі стали просити про заміну його реального терміну у в'язниці на громадські роботи. Приводом для цього прохання послужив вік політика - у вересні цього року італійцеві виповниться 78 років. Згідно із законодавством країни , він має право вибирати альтернативну міру покарання.

Нагадаємо, в червні минулого року політик був засуджений до семи років в'язниці у гучній "Справі Рубі" - нагадаємо, Берлусконі звинувачували в тому, що він платив неповнолітній марокканської танцівниці Карімі ель-Марук за сексуальні послуги.

Крім цієї скандальної ситуації у італійського політика є проблеми з податками: у 2012 році розголосу набула справа про податкові махінації (зокрема, мова йде про створення "тіньових рахунків"), пов'язаних з діяльністю компанії політика Mediaset.

У жовтні 2012 року суд виніс вирок Сильвіо - за незаконні дії і ухилення від сплати податків екс-прем'єр-міністр отримав чотири роки в'язниці. Пізніше це рішення було оскаржено: завдяки закону про амністію, термін був скорочений до одного року.

За словами джерела, Берлусконі буде відправлений на громадські роботи в будинок для престарілих з обмеженими можливостями.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі вирушить на громадські роботи до будинку для літніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути