четвер, 26 липня 2012 07:45

"Тойотою" неможливо заїхати на тротуар"

Свою "Тойоту Короллу" киянин Володимир Литвин підняв на 2 см.

— Кліренс, дорожній просвіт у "королли" був 14 сантиметрів. Із таким можна було подряпати бампер об бордюр. Я старався не під'їжджати до нього близько. Неможливо було заїхати на тротуар, щоб припаркуватися. Обов'язково зачепиш як не бампер, то поріг. Я встановив під амортизатори проставки. Тепер під час паркування бордюр ховається під бампер, — пояснює Володимир Литвин, 32 роки, він працює механіком СТО на столичній вул. Великій Кільцевій.

Щоб збільшити дорожній просвіт "тойоти", використовують деталі до інших машин. Для підняття передньої частини беруть алюмінієві пластини для "лади-вісімки". Задню частину піднімають гумовими запчастинами для "жигулів-трійки". Повний комплект деталей обходиться у 80-120 грн. За роботу СТО треба заплатити ще 120-180 грн. Щоб установити пластину спереду, автомеханіки знімають передні стійки, потім — їхню верхню чашку. Встановлюють деталі між стійкою і кузовом. Задня підвіска зазвичай просідає більше. Тому там встановлюють пластину під пружини. Найчастіше таку зміну замовляють на "Деу Ланос" і "Кіа Сід".

— У "ланоса" кліренс пристойний, але бампер низький. Найчастіше до нас привозять машини, яким більше чотирьох років, і їхні пружини просіли. В Україні виготовляють проставки для "ланосів". Коштують від 100 гривень, — каже автомайстер.

Зараз ви читаєте новину «"Тойотою" неможливо заїхати на тротуар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути