четвер, 29 вересня 2011 07:45

Радянські права поміняють через рік

Радянські права поміняють через рік

Водійські посвідчення старого зразка замінять на нові пластикові з кінцевим терміном дії.

Це передбачено законом "Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України", ухваленим 23 вересня Верховною Радою. Права мінятимуть разом зі впровадженням нових біометричних паспортів.

— Закон передбачає заміну радянських прав-книжечок, — пояснює віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв Вадим Карнаухов, 49 років. — Радянські права припинять дію 1 січня 2014 року. Це позитивний крок. Старі права не відповідають  Конвенції ООН "Про дорожній рух" 1968 року. До нас звертаються українські водії зі скаргами. За кордоном їхні старі радянські посвідчення не вважають документом, що дає право керувати  автомобілем. Нові документи забезпечать право їздити власним авто в інші країни й мати такі ж права, як місцеві водії. При проведенні обміну посвідчень можливі спекуляції з боку чиновників. Залежить, як налагодять процес обміну. Якщо водій повинен буде принести старе посвідчення, сплатити 30–50 гривень за друк на пластику й отримати нове, то це нормально. Але можуть запросити 400–500 гривень, ще й довідку від психіатра, нарколога. Ясно, що на обміні посвідчень можуть добряче нажитися.

Зараз ви читаєте новину «Радянські права поміняють через рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути