середа, 26 грудня 2007 15:47

Кольорова аплікація на авто коштує 200 гривень

Автор: фото з архіву компанії ”Автомагія”
  Менеджер компанії ”Автомагія” Леся Совенко показує на виставці ”СІА-2007” легковик ”хонда”, оформлений вініловим стайлінгом – зображенням тигра
Менеджер компанії ”Автомагія” Леся Совенко показує на виставці ”СІА-2007” легковик ”хонда”, оформлений вініловим стайлінгом – зображенням тигра

Киянка Антоніна Супротівіна, 22 роки, має японське авто "Хонда Акорд". У столичній компанії "Автомагія" на її машині зробили аплікацію з кольорових плівок. Це один із різновидів тюнінгу. З англійської слово перекладається як "модернізація".

— Машина японська. То я вирішила прикрасити її малюнком теж у японському стилі.

Дизайнер компанії запропонував дівчині кілька ескізів. Вона вибрала малюнок із ієрогліфами, квітами сакури та силуетом самурая. Тюнінг зробили за один день.

Ціна залежить від площі малюнка. Антоніні прикраса обійшлася в 1750 грн.

— Можна зробити аплікацію з кольорових плівок за 200 гривень за одну. Або ж наклеїти надрукований на прозорій плівці малюнок. Такий коштує до 400 гривень за квадратний метр, — каже 42-річна Наталія Мичко з компанії "Автомагія".

Киянину Олександрові, 24 роки, в "Автомагії" обклеїли авто за півціни. Компанія шукала авто для виставки. Сашко відгукнувся на оголошення.

— П"ять днів "хонда" Олександра простояла на виставці "СІА-2007" в експозиції "Авто-ексклюзив", — розповідає менеджер компанії Леся Совенко, 29 років. — На машині — кольорове зображення тигра. Тюнінг зі знижкою обійшовся в 1500 гривень. Плівка триматиметься 5–7 років.

Прикрасити машину можна й за допомогою аерографії — живопису автомобільною емаллю під трафарет. Таке коштуватиме 5–15 тис. грн.

Є зовнішній, внутрішній і технічний автотюнінг, уточнює менеджер інтернет-магазину "100 монет" Данило Андреєв, 23 роки. Внутрішній полягає в удосконаленні салону. Можна змінити освітлення, кермо, кнопки та тумблери.

Серйозне переобладнання затягне на 25 тисяч гривень

— Сидіння заміняють на зручніші, пристосовані для швидкої їзди, — пояснює Данило. — Зі спеціальними ременями та подушками безпеки.

Майстри вдосконалюють звук — ставлять магнітофон, підсилювач чи колонки. Невеликий тюнінг авто, за словами Андреєва, обійдеться в 1,5–7,5 тис. грн. А серйозне переобладнання затягне на 25 тис. грн.

На машину чіпляють пластикові накладки, на дзеркала та ручки — хромові елементи. Диски на колесах міняють на ковані й литі. Останні на 20% легші, тому авто їде швидше й м"якше.

— Під час технічного тюнінгу вдосконалюють двигун, трансмісію, підвіски та гальма, — веде далі Андрєєв. — Зовні авто не відрізняється від звичайного. Але має інші технічні характеристики. Такий тюнінг роблять, коли готують машину до спортивних гонок.

Технічний тюнінг коштує 15–150 тис. грн. Деталі можна купити на авторинку, в автосалонах або ж замовити в інтернет-магазинах.

— Раджу купувати деталі в інтернет-магазинах, а установлювати їх у салонах, — каже Андрєєв. — Зекономите від 10 до 40 відсотків вартості.


Скільки коштує автотюнінг, грн


 Заміна сидіння водія
1000–2500 
 Аерографія  5000–15 000
 Аплікація з плівок  від 200
 Вініловий стайлінг (обклеювання широкоформатною картинкою)  250–400
 Акустика і звуковий супровід
 3000–5000
 Зовнішній тюнінг пластиковими накладками  від 2500
 Хромпакети  250–2500
 Заміна дисків на колесах  від 2000

Дані: "Автомагія", "100 монет"
Зараз ви читаєте новину «Кольорова аплікація на авто коштує 200 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути