четвер, 02 лютого 2012 05:45

Автоцивілка дорожчає через вибори

Із березня подорожчають поліси автоцивільного страхування. Бо Нацкомісія з державного регулювання ринків фінансових послуг ввела нові коригуючі коефіцієнти.

У містах із населенням від 100 тис. до 500 тис. ціна зросте на 20%, у містах-мільйонниках — більш як на 50%, у районних центрах неподалік столиці й у Києві — на 88%. Приміром, зараз киянин на "Шевроле Авео" платить за поліс 700 грн. Із березня буде 1320 грн, говорить 31-річний Анатолій Соболевський з громадської організації "Захист прав споживачів фінансових послуг":

— Збільшення вартості полісів автоцивілки пояснюють турботою про власників недорогих авто. Якщо "жигулі" вдарять "бентлі", теперішня страховка винуватця не покриє витрат на ремонт дорогого авто. Однак в Україні небагато "бентлі". Із досвіду, водії "бентлі" і є винуватцями найчастіше. Ніхто не збирається пришвидшити терміни виплат, не нараховуватиме пені страховим компаніям за затримку. Головна мета — це накопичення коштів до виборів. Усі крупні страхові компанії належать провладним політикам. Наприклад, страхова група "ТАС" пов'язана із Сергієм Тігіпком.

Щоб зменшити витрати, варто купувати страхові поліси у віддалених від столиці районних центрах, радить Соболевський.

Зараз ви читаєте новину «Автоцивілка дорожчає через вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути