субота, 03 березня 2012 13:27

Янукович заборонив телевізійні "лохотрони"

Янукович заборонив телевізійні "лохотрони"

Президент Віктор Янукович 2 березня підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", який регулює трансляцію програм і передач з платними інтерактивними конкурсами і прийнятий на основі законопроекту №4510.

Документом передбачається заборона на трансляцію програм та передач з інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами), умови яких прямо чи опосередковано передбачають платне набуття статусу її учасника, пише Ліга Закон.

Забороняються також програми і передачі, в яких телеглядачам і радіослухачам з метою отримання виграшу у грошовій або майновій формі за особисту перемогу пропонується звернутися до телерадіоорганізації будь-яким способом (здійснити телефонний дзвінок, відправити смс-повідомлення тощо), якщо при цьому здійснюється стягнення коштів за з'єднання та (або) телефонна розмова оплачується за ціною, що не відповідає обраному абонентом тарифного плану, або необхідно отримувати додаткові послуги оператора, не включені до переліку послуг, передбачених договором (тарифного плану).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довірливих львів'ян дурять аферисти в попівських рясах

Ці обмеження не поширюються на:

- канали з обмеженим доступом;

- трансляцію програм та (або) передач з проведення розіграшів лотерей, творчих конкурсів, спортивних змагань, незважаючи на наявність грошового або майнового виграшу, розіграшів на безоплатній основі з рекламуванням (популяризацією) окремого товару, послуги, торгової марки, а також конкурсів (ігор, вікторин), умови яких передбачають безоплатне набуття статусу учасника та отримання учасником, який виявив кращі особисті знання та вміння, виграшів за особисту перемогу.

На розіграші на безоплатній основі для розважальних, благодійних або пізнавальних цілей заборона також не поширюється.

Зараз ви читаєте новину «Янукович заборонив телевізійні "лохотрони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути