вівторок, 15 листопада 2011 20:09

Пенсійний фонд "розмиє" гроші з "податку на розкіш" - експерт

Пенсійний фонд "розмиє" гроші з "податку на розкіш" - експерт

Законопроект про "податок на розкіш" є недосконалим.

Таку думку висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик в ефірі Українського радіо.

"Я би не ставив завищені очікування стосовно нього. Він ще пройде обговорення і розгляд у Верховній Раді, очевидно буде доопрацьований. На мій погляд, Міністерство соціальної політики підійшло дещо з піарівської точки зору до цього законопроекту", - сказав він.

Свою позицію експерт аргументував тим, що відчутних змін для певних категорій громадян не можна очікувати, якщо гроші передаватимуть до Пенсійного фонду.

"Це недосконалий механізм, оскільки у Пенсійному фонді вони будуть частково розмиті, ми не відчуємо  навіть їх додану політичну вартість, я вже не кажу про економічну. Запустити ці кошти у Пенсійний фонд - означає не отримати кінцевого політичного результату. Було би доцільно спрямувати ці кошти для вирішення конкретних питань, пов'язаних з пенсійною реформою, допомогою малозабезпеченим, інвалідам тощо", - зауважив Кулик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азія обжене Північну Америку за кількістю "мегабагатіїв" через 20 років

За його словами, "податок на розкіш" призведе до перерозподілу багатства.

"Податок на розкіш є фактично примушенням багатих якийсь час платити протягом якогось короткого терміну, щоб не вирівняти доходи, а принаймні створити певний матеріальний чи фінансовий фон, який дозволив би провести перерозподіл багатства", - зазначив Кулик.

Зараз ви читаєте новину «Пенсійний фонд "розмиє" гроші з "податку на розкіш" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути