вівторок, 24 січня 2012 17:36

Маєтки Азарова, Литвина та Ющенка "з'їдять" 50 бюджетних мільйонів

Маєтки Азарова, Литвина та Ющенка "з'їдять" 50 бюджетних мільйонів

З державного бюджету в 2012 році буде виділено 50 млн грн на утримання резиденцій "Конча-Заспа" та "Пуща-Водиця", де розташовані маєтки українських чиновників.

Таку відповідь "Українська правда" отримала на свій інформаційний запит з Адміністрації президента.

"Відповідно до поданих Мінфіну пропозицій для формування розпису бюджету на 2012 рік будинку відпочинку "Конча-Заспа" передбачено видатки споживання у загальному обсязі 29 мільйонів 54 тисячі гривень (загальний фонд бюджету – 26,9 мільйони, спецфонд – 2,1 мільйони)", - сказано в повідомленні.

"Комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" передбачено видатки споживання у загальному обсязі 18,7 мільйонів гривень (14,9 - загальний фонд, 3,8 - спецфонд)", - також ідеться у відповіді адміністрації президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податківцям купили квартири у Києві за 10 мільйонів

Кошториси "Конча-Заспи" та "Пущі-Водиці" складаються в межах бюджетної програми Державного управління справами "Фінансова підтримка санаторно-курортних закладів".

"За інформацією ДУС, під час складення пропозицій для формування розпису всі планові поточні видатки були зафіксовані на рівні 2011 року", - сказано в повідомленні.

Як відомо, в резиденції "Конча-Заспа" розташовано маєтки прем'єра Миколи Азарова, спікера парламенту Володимира Литвина, секретаря Радбезу Раїси Богатирьової, екс-президентів Ющенка, Кучми і Кравчука, міністрів та депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пільгові кредити на житло отримують лише 500 сімей на рік

У резиденції "Пуща-Водиця" мають свої маєтки керівник Державного управління справами Андрій Кравець, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, екс-спікер парламенту Іван Плющ тощо.

Водночас президент Віктор Янукович і прем'єр Микола Азаров неодноразово закликали співгромадян з розумінням поставитися до скорочення соціальних видатків через нестачу бюджетних коштів.

Зараз ви читаєте новину «Маєтки Азарова, Литвина та Ющенка "з'їдять" 50 бюджетних мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути