пʼятниця, 05 липня 2013 12:07

Чиновник розповів, чому українці не довіряють державній іпотеці

Чиновник розповів, чому українці не довіряють державній іпотеці
На думку Лисова, слід відразу зафіксувати кредит під 3% річних, а не спочатку 16%, а потім держава компенсує 13%. Фото: Укрінформ

Недосконалість державних програм, які повинні зробити житло для українців більш доступним, визнають навіть особи, наближені до людей, які ухвалювали і затверджували ці програми.

Ігор Лисов, радник голови Верховної Ради України та перший віце-президент Конфедерації будівельників України розповів, чому люди не довіряють цим програмам.

"Наприклад, за програмою "кредит під 3%" потрібно внести невелику зміну. Щоб банк не укладав з інвесторами договори кредитування під 16%, а потім держава компенсувала 13%, а щоб відразу було чітко зафіксовано: кредит під 3% річних і все. Тоді набагато більше людей скористаються цією програмою, адже зараз у кожного, хто з нею знайомий є недовіра, оскільки мова йде про 16% і компенсацію 13 із них. Але завтра може щось змінитися і постане питання компенсації, а коли буде регламентовано 3% - це вже інша справа", - зазначив Лисов.

Нагадаємо, що за 5 місяців поточного року на державні будівельні програми виділили 202 мільйони гривень.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник розповів, чому українці не довіряють державній іпотеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути