Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2012 14:10

Черкащанину вдалося повернути гроші, які переплатив за завищену "комуналку"

Черкащанину вдалося повернути гроші, які переплатив за завищену "комуналку"
Фото: lifedon.com.ua

Черкащанин Олександр Тарасенко відсудив у Служби утримання будинків (СУБ) 463 грн, які переплатив за завищеними тарифами.

"Рішення, ухвалене міськвиконкомом у 2007 році про встановлення нових тарифів, було скасоване в судовому порядку. Але СУБи не поспішили зробити перерахунок і надалі продовжували збирати гроші за завищеними тарифами. Так я повинен був сплачувати 1,21 гривні, а рахували мені по 1,67 гривні. За два роки я порахував, що переплатив 463 гривні", - розповів чоловік.

За його словами, наступне рішення, винесене міськвиконком, передбачало внесення зміни до рішення, яке вже було скасоване через суд.

"Тому випадає по хронології два рішення, які були незаконними. За завищеними тарифами сплачували всі черкащани", - зазначив Тарасенко.

Суд він виграв на першому засіданні. Захищав себе сам.

"Учора зустрівся з юристом, який був моїм опонентом. Він запропонував одразу звернутися в СУБ, щоб забрати гроші. Я вирішив піти законним шляхом, щоб Придніпровська СУБ не лише повернула мені кошти, а й сплатила виконавчий збір на користь держави - 10 % від суми", - розповів Тарасенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для їдалень Януковича купили полуницю по 300 гривень за кілограм

На сьогодні близько 10 черкащан виграли аналогічні судові позови.

"Я взагалі хотів зробити колективний позов, але оскільки в кожного є свій тариф, своя квадратура, тому треба, щоб кожна людина особисто звернулася до суду. Уся процедура була для мене абсолютно безкоштовною, тому що справа стосувалася захисту прав споживачів. Судовий збір в розмірі 200 гривень призначили платити СУБ "Придніпровська", - зазначив Тарасенко.

Люди похилого віку можуть писати заяву в прокуратура, щоб представляла їхні інтереси в суді. Послуга безкоштовна.

Зараз ви читаєте новину «Черкащанину вдалося повернути гроші, які переплатив за завищену "комуналку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути