пʼятниця, 25 травня 2012 13:50

Якщо тарифи підвищать у листопаді, то МВФ дасть гроші вже на початку 2013 року - експерт

Якщо тарифи підвищать у листопаді, то МВФ дасть гроші вже на початку 2013 року - експерт
Ельдар газізулін: нинішній візит місії МВФ до України має, швидше за все, технічний характер. Фото: gazeta.ua

У разі підвищення тарифів на природний газ для населення у листопаді або грудні, Міжнародний валютний фонд (МВФ) може надати Україні черговий транш кредиту вже у січні.

Такий прогноз озвучив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ельдар Газізулін у ефірі Першого ділового каналу.

"Якщо уряд підвищить тарифи, наприклад, в листопаді-грудні, то, думаю, в січні можна очікувати (надання траншу кредиту МВФ)", - сказав він.

За його словами, нинішній візит місії МВФ до України має, швидше за все, технічний характер.

"Схоже, що це буде технічний візит без жодних політичних висновків. Думаю, сторони підтвердять бажання продовжити співпрацю. Але, мабуть, надалі вона буде відтермінована", - зазначив Газізулін.

Експерт зазначив, що бойкотування України низкою європейських політиків під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 не позначиться на співпраці з МВФ.

"МВФ ніколи не ставить політичних вимог, це суто економічне питання. Думаю, що жодним чином ці питання не пов'язані. Якщо ж говорити про економічний бік відносин України та ЄС, тобто підписання угоди про асоціацію, то тут є проблеми. Очевидно, що якщо Україна підписала би угоду про асоціацію, почала економічний діалог з Брюсселем, то це, безумовно, був би аргумент щодо кращих перспектив економіки України. Але це другорядне питання, бо знову ж таки МВФ передусім цікавлять фіскальні питання, бюджетна стабільність", - підсумував Газізулін.

Зараз ви читаєте новину «Якщо тарифи підвищать у листопаді, то МВФ дасть гроші вже на початку 2013 року - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути