неділя, 03 лютого 2013 12:30

Аналітики заявили про неминучість прискореного знецінення гривні

Аналітики заявили про неминучість прискореного знецінення гривні
Фото: msps.su

В Україні девальвація стримується до березня 2013 року для недопущення підвищення вартості погашення боргів.

Про це йдеться в огляді Ernst&Young.

"Неминучість прискореної девальвації валюти, стримуваної до березня 2013 року для недопущення підвищення вартості погашення боргів, виключила будь-яку монетарну лібералізацію, покликану збільшити внутрішні інвестиції, а іноземні інвестиції різко скоротилися напередодні виборів у жовтні", - сказано в огляді.

На думку експертів, надалі Україні буде складно забезпечувати резерви для підтримки національної валюти до можливого збільшення експорту в 2013 році.

"Швидше за все, знадобиться проведення нового раунду переговорів з МВФ, перш ніж довіру інвесторів буде відновлено. Але до відновлення надходжень резервних коштів, передвиборний фіскальний спад необхідно подолати і повернути у зворотному напрямку", - відзначає Ernst&Young.

Аналітики підкреслюють: навіть якщо вдасться уникнути значної девальвації національної валюти, із зростанням цін на паливо і продукти харчування повернеться інфляція.

Нагадаємо, 30 січня директор із суверенних рейтингів, головний аналітик по Україні Standard&Poor's Ratings Services Тревор Каллінан заявив, що регуляторні заходи, вжиті НБУ для дедоларизації економіки, а також скорочення зведеного дефіциту держбюджету, забезпечать гривні тимчасову підтримку.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики заявили про неминучість прискореного знецінення гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути