вівторок, 24 квітня 2012 17:47

АМК хоче зобов'язати забудовників завершити зведення житлових недобудов

АМК хоче зобов'язати забудовників завершити зведення житлових недобудов
Василь Цушко: зупинка будівництва може бути розглянута як факт недобросовісної реклами. Фото: ukrtime.com

Антимонопольний комітет (АМК) планує перевірити будівельні компанії на предмет наявності житлових недобудов і зобов'язати забудовників завершити будівництво цих об'єктів.

Про це повідомив глава відомства Василь Цушко під час "круглого столу" на тему "Проблемні питання, що стримують розвиток конкуренції на ринку будівництва житла".

"Ми вважаємо, що тут є прояв недобросовісної конкуренції: отримавши ділянку землі та почавши будівництво, конкретний суб'єкт не продовжує це будівництво і фактично не дає іншим розвивати його", - сказав він.

Крім того, за словами Цушка, зупинка будівництва житлового об'єкта може бути розглянута як факт недобросовісної реклами.

"Коли ви заманювали людей, залучали кошти, ви ж обіцяли виконати свої зобов'язання. І ви цю позицію теж порушили", - сказав він, звертаючись до присутніх на "круглому столі" представників будівельних компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подорожчав на 2 копійки, курс долара майже не змінився на міжбанку

У той же час глава АМК висловив надію на сприятливе вирішення ситуації з об'єктами незавершеного будівництва та закликав забудовників до пошуку вирішення проблем, пов'язаних з ними.

"Якщо ми не знайдемо спільний вихід, ми будемо застосовувати ті важелі, які дозволяє антимонопольне законодавство, щоб стимулювати бізнес, який взявся будувати: або добудував, або продав, або оголосив себе банкрутом і відмовився від будівництва", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «АМК хоче зобов'язати забудовників завершити зведення житлових недобудов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути