Ексклюзиви
вівторок, 06 квітня 2021 23:46

Життя у великому місті згубно впливає на шкіру: як її захистити

Життя у великому місті згубно впливає на шкіру: як її захистити
Експеримент довів, що жителі мегаполісів страждають від жирності в зоні розташування сальних залоз при загальній сухості і зневодненню. Фото: pixabay

Великі міста у всьому світі страждають від забруднення.

Як наслідок, токсичні речовини впливають негативно на шкіру, розповіла косметологиня Тетяна Моторіна в Instagram.

Згідно з дослідженнями, в екологічно нечистих районах збільшуються проблеми зі шкірою. Китайські вчені порівнювали 159 жителів різних регіонів Шанхаю. Серед них були 79 "корінних" жителів району Сюйцзяхуей, який є найбільш забрудненим і промисловим центром, і 80 людей, що живуть в районі Чог Хв - сільськогосподарському з хорошою екологією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради, як створити приголомшливий вигляд у критичній ситуації

Експеримент довів, що жителі мегаполісів страждають від жирності в зоні розташування сальних залоз при загальній сухості і зневодненню. Також їх шкіра чутлива і має часто "чорні крапки". У більшості людей не надто здоровий "сірий" колір обличчя і темні кола під очима, що свідчить про слабкі судини.

Косметологиня радить при таких симптомах обирати м'які засоби догляду — крем-гелі, пінки для вмивання або скористатися гідрофільною олійкою, чи міцелярною водою.

Використовуйте легкий пілінг раз у тиждень. Для чутливої шкіри підійдуть ензими, для жирної шкіри краще пошукати невисокі концентрації AHA-кислот. Слід максимально збільшити рівень антиоксидантів в засобах. Поліпшити мікроциркуляцію і постачання шкіри киснем, тобто додати вітамін В3. Необхідно збільшити "енергію" в клітинах. Це допоможуть зробити мідь і магній або амінокислоти.

Водночас найважливішими в косметиці для мешканок великих міст є антиоксиданти і УФ-фільтри.

Часто, доглядаючи за обличчям, на один засіб наносять інший. Фахівці переконують, що насправді догляд за шкірою має лише 3 етапи: очищення, зволоження і захист від сонця.

Зараз ви читаєте новину «Життя у великому місті згубно впливає на шкіру: як її захистити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути