середа, 14 квітня 2021 23:46

З чого корисно почати день - відповідь дієтологині

З чого корисно почати день - відповідь дієтологині
Важливо, щоб вода була не кип'ячена, але трохи підігріта. У холодному напої немає користі. Фото: pixabay

Багато хто звик зранку пити каву або чай і цим починати свій день.

Ці прийоми зроблять організм бадьорішими, але вони не є цілком корисні для здоров'я, заявила дієтологиня Світлана Титова, передає Zdorovia.

За її словами, набагато корисніше для здоров'я починати кожен новий день зі склянки теплої води. Важливо навіть те, чи ця вода з-під крана, холодна, чи гаряча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Косметологиня застерігає від вмивання водою з крана

Важливо, щоб вода була не кип'ячена, але трохи підігріта. У холодному напої немає користі.

"Вода кімнатної температури миттєво прискорює обмін речовин і розносить корисні речовини разом з киснем по всьому організму", - каже дієтологиня.

Вона також стверджує, необхідно відстежувати кількість випитої за день води. Чим більше рідини п'ємо, тим активніше оновлюються клітини, відбувається регенерація тканин.

"Якщо ж людина не буде вживати навіть мінімальну добову норму, то незабаром вона може побачити, що її зовнішність змінилася не в кращу сторону: шкіра потьмяніла і обвисла, утворилась зайва вага, та й волосся перестало бути предметом її гордості", - розповідає.

Але не слід розслаблятися і думати, що лише за допомогою звички пити вранці теплу воду можна стати гарним і здоровим. Без правильного харчування і фізичних навантажень повернути організму здоров'я і стрункість не вийде.

Нерідко люди заїдають стрес, особливо висококалорійною їжею. Водночас є категорія людей, котра навпаки, не їсть нічого. Це можна пояснити тим, що відбувається викид норадреналіну, через що блокується апетит. Якщо ж він збільшується й людина починає неконтрольовано їсти солодке, то впав рівень дофаміну, а солодка їжа - це спосіб його підняти.

Зараз ви читаєте новину «З чого корисно почати день - відповідь дієтологині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути