Ексклюзиви
вівторок, 13 квітня 2021 16:00

Косметологиня застерігає від вмивання водою з крана

Косметологиня застерігає від вмивання водою з крана
Є наукове дослідження про те, що через водопровідну воду може збільшуватись ризик атопічного дерматиту у малих дітей. Фото: pixabay

У складі шкіри людини більш ніж половина займає вода.

Миючись, через шкіру люди поглинають набагато більше хлору, ніж під час пиття нефільтрованої водопровідної води, розповіла косметологиня Яна Фоксі в Instagram.

"Це значить, що наша шкіра вбирає воду не гірше Губки Боба. Тому якість води для вмивання впливає на її стан", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемічні проблеми вроди: що робити, щоб помада не відбивалася на масці

Є наукове дослідження про те, що через водопровідну воду може збільшуватись ризик атопічного дерматиту в малих дітей.

"Але, теоретично, для шкіри дорослих вона теж небезпечна і запросто може бути причиною зневоднення", - заявила косметологиня.

За її словами, якість води всюди різна. Та в більшості країн у такій воді є хлор й інші мікроелементи, які шкодять шкірі.

"Крім того, рН водопровідної води найчастіше лужній, близько 7, а рН нашої шкіри - кислий, близько 5. Тому лужна водопровідна вода може сильно пошкодити ваш ліпідний бар'єр. Щоб визначити рН води, можна придбати смужки для вимірювання рН. Але, найімовірніше, ви отримаєте результат, що вона лужна", - написала косметологиня.

Вона радить вмиватися дестильованою водою зворотного осмосу, тобто з певних фільтрів. Утім, навіть звичайна дестильована вода буде краще водопровідної.

Сухою шкіру можуть зробити прості спирти. Вони порушують її мікробіом та послаблюють бар'єр, через що з'являються вугрі, підвищена вразливість до токсинів навколишнього середовища та прискорене старіння. Це такі спирти, як етанол, метанол, бензил, ізопропіл та метил. Вони дуже легкі і найчастіше є в зволожувачах для обличчя та тіла як консервант. Якщо зловживати такими спиртами, то їхня шкода буде відчутною довго.

Зараз ви читаєте новину «Косметологиня застерігає від вмивання водою з крана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути