Ексклюзиви
субота, 10 квітня 2021 23:46

Спирти, які принесуть користь для шкіри

Спирти, які принесуть користь для шкіри
Сухою шкіру можуть зробити прості спирти. Фото: pixabay

У косметичних засобах спирт потрібний інгредієнт, тому що має здатність боротися з мікробами.

Іноді косметику обирають за складом і коли бачать у ньому спирт, то відмовляються, пише ETimes.

Насправді за своєю хімічною структурою такі інгредієнти косметики для догляду за шкірою, як гліцерин, ментол та багато восків рослинного походження, також вважаються спиртами. Водночас у спиртів є також різні форми. Деякі з них можуть зробити шкіру сухою та схильною до подразнень. Але інші спирти можуть допомогти зволожити шкіру, а інгредієнти продуктів догляду будуть краще впитуватись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звідки береться сухість волосся і як з нею боротись

Існує 2 великі категорії спиртів: жирні та прості. Жирні спирти – це тверді, як-от цетиловий, стеариловий та цетеариловий спирт. Вони можуть затримувати вологу в шкірі та утворювати захисний бар'єр для захисту шкіри від токсинів навколишнього середовища та забрудників. Такий догляд найбільш доречний для зневодненої, сухої і чутливої шкіри. Спирт ще нейтралізує бактерії, що викликають прищі на поверхні шкіри. Таким чином може поменшати вугрів.

Сухою шкіру можуть зробити прості спирти. Вони порушують її мікробіом та послаблюють бар'єр, через що з'являються вугрі, підвищена вразливість до токсинів навколишнього середовища та прискорене старіння. Це такі спирти, як етанол, метанол, бензил, ізопропіл та метил. Вони дуже легкі і найчастіше є в зволожувачах для обличчя та тіла як консервант. Якщо зловживати такими спиртами, то їхня шкода буде відчутною довго.

"Ми всі хочемо, щоб шкіра залишалась молодою, зволоженою і збалансованою. Мікробіом нашої шкіри порушується, коли прості спирти використовуються під час догляду за нею. Уникання простих спиртів шляхом подвійної перевірки інгредієнтів, перш ніж додавати новий продукт до своєї рутини з догляду за шкірою, зробить вашу шкіру здоровішою та відновить її. А ще краще, якщо ви не впевнені щодо типу спирту у списку інгредієнтів, зупинити свій вибір на органічному продукті по догляду за шкірою, що містить лише органічні інгредієнти", - розповів доктор Джагвір Сінгх.

Чистка обличчя і пілінг - це 2 процедури, які діють на шкіру по-різному. Тому вони і мають різний результат після. Чистка збільшує ефективність усіх подальших процедур, тому що утворюються чисті пори, шкіра дихає. Це не естетична, а більш гігієнічна необхідність.

Зараз ви читаєте новину «Спирти, які принесуть користь для шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути