Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2012 16:23

Вилікувати депресію допоможе чорна бузина

  Депресія може викликати фобії та тілесні недуги, наприклад зубний біль. Часто ховається за болями в суглобах та м'язах
Депресія може викликати фобії та тілесні недуги, наприклад зубний біль. Часто ховається за болями в суглобах та м'язах

Донеччанка 31-річна Маріанна Станіславова 2 місяці відчувала тривогу та втому. Порушився сон, зникли інтереси та цікавість до життя. Почала думати про самогубство.

"Розлучилася з чоловіком, після цього постійно відчувала смуток, багато нервувалася через дрібниці, - каже Маріанна. - На роботі важко було приймати рішення. Начальник почав мене через це сварити. До цього я багато читала, а тут зовсім перестала книжками цікавитися. Навіть думала, що жити більше нема сенсу".

Депресія — поширена форма психічних хвороб, каже столичний лікар-психолог 43-річна Тетяна Корнієнко.

Хвороба небезпечна тим, що може викликати фобії: страх відкритих або закритих приміщень, втрати рідних. Депресія може викликати навіть зубний біль. Люди не знають свого діагнозу і просять стоматологів видалити їм здорові зуби. Депресія також може ховатися за болями в суглобах та м'язах. Така її маска називається артралгія. Після візиту до рентгенолога виявляється, що хвороби суглобів немає.

Одна з причин депресії — нестача міді в організмі. Міді багато у печінці ягнят, борошні грубого помолу та дріжджах. Корисно 1-2 рази на день приймати 2 чайні ложки пекарських дріжджів, можна з медом.

Під час депресії людина їсть занадто мало або навпаки, тому треба контролювати споживання харчів. Їсти краще 4 рази на день. Можна навіть більше, але невеликими порціями.

Покращити настрій під час депресії допоможе чорна бузина. Для цього треба приготувати шипучий напій: взяти 12 суцвіть бузини, 4 лимони, кілограм цукру, 8 літрів води. У кип'ячену із цукром воду вкинути лимони та квіти бузини, залишити бродити 7 днів. Потім перелити у пляшки й поставити в холодильник. Пити по 1 стакану 3-4 рази на день.

Зараз ви читаєте новину «Вилікувати депресію допоможе чорна бузина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути