Морозиво - один із найпопулярніших продуктів, щоб охолодитись в спеку.
Та не всі види смаколика є безпечними, пише "Голос".
Не надто корисним фахівці вважають вершкове морозиво, в процесі зберігання якого порушили необхідну температуру. Коли морозиво топиться, то бактерії розмножуються інтенсивніше.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не перегріти дитину на сонці - головні правила
Саме тому небезпечно купувати морозиво у місцях, де його продають кульками на роздріб. Продавець, відкриваючи холодильник, дає можливість морозиву почати топитись. Адже в ті моменти в холодильник потрапляє тепле повітря і сама ложка також нагрівається.
Та навіть, якщо морозиво запаковане, то також може бути небезпечним при неправильному зберіганні. Але це не єдиний продукт, який може спричинити проблеми. Молоко, кефір, йогурти також. Їх не варто довго зберігати без холодильника і купивши одразу треба нести додому. Ставити їх на стіл, щоб нагрілись теж не варто. Краще на кілька секунд розігрівати у мікрохвильовці одразу після холодильника.
Під час літньої спеки варто звернути увагу на раціон. Він має бути ранково-вечірній. Це означає снідати й вечеряти тоді, коли немає спеки.
Коментарі