Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2012 14:45

У Голандії сироїдство визнали офіційним методом лікування раку
11

Фото: Фото: Наталка Шевчук

"Людина – єдина істота на планеті, котра готує свою їжу і рекордсмен за кількістю хвороб", – кажуть у першому в Україні київському сироїдному кафе "Nebo's". Меню закладу виключає продукти тваринного походження, борошно, цукор та будь-яку термічну обробку страв. Тут подають сироїдні супи, салати, овочеві сендвічі, рулети, тістечка і навіть торти.

"Я сироїдка вже понад 10 років, – каже 31-річна Олена, – а до того харчувалась як всі. Мала ерозію 12-палої кишки. В пошуках панацеї я і натрапила на інформацію про сироїдіння. Вирішила спробувати. За тиждень, коли зникли болі в животі, викинула плиту. За кілька місяців забула про ерозію. Чоловік до того був просто вегетаріанцем, а коли побачив мої результати, без вагань перейшов на сироїдство. От тільки мама не підтримала: вона так довіряє телевізору, котрий переконує нас в необхідності курячих крилець, майонезів та котлет, що навіть моє одужання на сироїдстві її не переконує".

"Я довго був вегетаріанцем (не їв м'яса, але їв молочне і яйця), тоді перейшов на веганство (жодних продуктів тваринного походження) тож проблем зі здоров'ям не мав, але на сироїдстві аж помолодшав! В живій їжі – життя. Спортом почав активно займатись. Ми з дружиною Оленою - музиканти, постійно на сцені, тож маємо слідкувати за своєю зовнішністю. На сироїдстві шкіра молодшає, зморшки розгладжуються, про зайву вагу не турбуєшся. Разом з дружиною постійно вигадуємо рецепти нових страв зі злаків, горіхів, ягід, овочів, фруктів, зелені, бобових, різних зерен, трав і корінців. Якщо є вибір харчуватись тільки корисною  їжею, бути здоровим, свіжим і молодим, то не бачу сенсу цим вибором не скористатись", – розповідає 31-річний Сергій, чоловік Олени.

Плиту сироїдам замінив кухонний комбайн. На блендері подрібнюють продукти, а тоді ліплять з них  овочеві чи горіхові котлети, паштети, торти. Особливу роль у сироїдних стравах відіграють спеції, запашні трави та різноманітні олії. Сіль використовують тільки морську, адже вона здобута природнім шляхом і не проходить термічну обробку. Замість цукру додають подрібнені фініки та інші сухофрукти.

Цукерки із сухофруктів,  хлібці з  насіння льону та гарбуза і склянка мигдального молока – найпопулярніший сніданок сироїдів. У раціоні мають також і звичні для всіх страви: каші, супи, борщ. Тільки крупи  не варять, а заливають на ніч водою, а борщ готують зі свіжих овочів у блендері, додають олію, морську сіль, спеції.

23-річна Даша працює в модельному бізнесі. В пошуках секрету краси і молодості досліджувала дієти топ-моделей та голівудських зірок.  "Я ще тільки переходжу на сироїдіння, але я вже 4 роки веган, не їм жодної їжі тваринного походження. Від веганства до сироїдства легко переходити. Топ-моделі, зірки Голівуду наймають дорогущих дієтологів та лікарів, аби ті їм сказали, що вегетаріанство– запорука молодості і краси. Бред Пітт, Джим Керрі, Адріано Челентано, Єва Мендес, Ашварія Рай, Памела Андерсон – всі вони вегани та вегетаріанці, а от веган Джаред Лето із гурту "30 Seconds to Mars" нещодавно перейшов на сироїдіння. Йому 40, а виглядає на 25, розкішний чоловік".

35-річний Сергій працює фітнес-тренером. Має вагу 90 кілограмів і зріст 181 см. Переконаний, що якби люди  вповні володіли інформацією про переваги сироїдства, то виробники кухонних плит вже давно б розорилися: "Наприклад, мало хто знає, що ще 1987 року Голандія визнала сироїдство офіційним методом лікування раку. Справа в тім, що травна система людини зовсім не як у хижака, ми – плодоїдні, тобто для нас природньо харчуватися овочами, фруктами, горіхами. Йдеш проти  своєї природи – хворієш, повертаєшся до природи – зцілюєшся".

Чемпіон світу з армреслінгу Олексій Воєвода – веган-сироїд. Харчується фруктами та овочами, взимку дозволяє собі каші. "Я пробував все: сидів на м'ясі і молочному, на білкових коктейлях – це все не те. Білок, за яким так женуться спортсмени, насправді працює проти них: білок викликає процеси гниття в організмі – це аксіома. Продукти розкладу білка – сечовина, аміак, тинол, токсичні гази. Це нікому не потрібно. Чемпіоном став, коли перейшов на веганство і майже стовідсоткове сироїдство. Моя сестра багато років не могла завагітніти, порадив свій спосіб харчування – і вже за кілька місяців їй все вдалося".

В сироїдному барі "Nebo's"  з нами поділились ексклюзивним рецептом сироїдного паштету із соняшникового насіння. 200 г насіння замочити на 2-4 години, потім промити, воду злити. Покласти у блендер, додати лимонний сік з половинки лимона, 2-3 столових ложки родзинок, сіль на смак, 1-2 зубочки часнику. Усе ретельно подрібнити до консистенції паштету.

Але серед сироїдів є і такі, що принципово не готують, акцентуючи таким чином свою відмову від споживацького способу життя і мислення: "Їсти,  щоб жити, а не жити, щоб їсти".

 

Зараз ви читаєте новину «У Голандії сироїдство визнали офіційним методом лікування раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути