Люди, які хочуть схуднути і пробують різні методи, паралельно роблять багато помилок у харчуванні.
Три найпоширеніші помилки при схудненні назвала нутриціологиня Світлана Нікітчук.
Перша із них - це монодієти, за якими в раціоні залишається тільки гречка, кефір та яблука.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ідеальний фрукт для схуднення
"Це не має нічого спільного з правильним харчуванням. Просто запам'ятайте це як аксіому. Будь-яка монодієта - це сильний стрес для організму ", - розповіла лікарка.
Як тільки така дієта закінчиться, то зайві кілограми повернуться додадуться нові, за її словами. Адже виникає дефіцит вітамінів і мікроелементів, необхідних для правильного функціонування організму, що не додає здоров'я.
Наступна помилка - виключення з раціону цілих груп продуктів без вагомих підстав, наприклад, молочку, цукор, глютен.Через це може розвинутися їхня реальна непереносимість організмом.
Нутриціологиня радить їсти молочні продукти, якщо організм нормально переносить лактозу. Коли лікар не діагностував алергії на глютен, то його також можна їсти. Цукор в міру також потрібний.
Ще один міф - жири. Насправді організму вони потрібні. При їх недостатності волосся стане ламким, а шкіра - сухою. Також у знежирених продуктах часто додають крохмаль для стабілізації і обсягу, а ще ароматизатори та підсолоджувачі. Краще вибирати продукти середньої жирності, творог - 4 - 9%, молоко і кефір - 2,5 - 3,2%, порадила Світлана Нікітчук.
Головне правило - це збалансоване харчування в міру.
Багато хто снідає вівсяною кашею, але насправді її варто уникати як перше на день вживання їжі. Фахівці радять обмежити зранку продукти, багаті на глютен. Цей елемент важко перетравлюється. Людині треба мати здоровий організм, щоб він його обробив. Якщо глютену забагато, то це може подразнювати кишківник.




















Коментарі