Шкідлива їжа впливає на мозок людини.
Дослідження показують, що жирні продукти особливо пов'язані з функціонуванням мозку, пише maximum.fm.
Експерименти проводили на мишах. Вони показали, що головний відділ центральної нервової системи реагував на шкідливу їжу, як на амфетамін.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без смаженого й солодкого: як харчуватися в спеку
Піддослідні ставали значно активнішими, коли вживали "дози" жирних продуктів. Також зростала активність нервових клітин у центрі задоволення.
У мишей такий ефект був найпомітніший у підлітковому періоді. Можливо, саме тому молодь найвразливіша до залежності від висококалорійних продуктів.
У літній період варто пити від двох до чотирьох літрів води, щоб допомогти організму охолодитися. Цьому можуть посприяти й деякі продукти, що містять багато рідини. Одним із них є кавун, котрий містить приблизно 91,5% рідини. Ця соковита ягода є одним із найбагатших джерел лікопіну, який запобігає захворюванням на рак. Кавун нормалізує травлення, знижує калорійність раціону, виводить токсини й шлаки, а також зменшує ризик захворювання на діабет і серцеві хвороби.
Коментарі