пʼятниця, 30 березня 2012 15:58

Ретро-одяг модниці купують у секонд-хендах
7

Фото: Фото надані Ольгою Клебанською

Киянка Ольга Клебанська вже 7 років одягається у стилі ретро. З 16 років відмовилась від джинсів, носить лише елегантні сукні і спідниці. Притримується стилю актрис німого кіно 20-х років. Захоплюється стилем Марлен Дітріх і Бріжіт Бардо. Ольга вчиться у Києво-Могилянській Академії на кафедрі культурології.

"Одяг купую практично без виключень на секондах. Віддаю перевагу Лісовому і дуже непогано секонду на Дарниці "Єврошара". Такий одяг часто потрібно ушивати на себе. Раніше я це робила руками, але нещодавно друзі подарували швейну машинку. Рідко їду на секонд за якоюсь певною річчю. Ніколи не знаєш, зустрінеш ти щось варте уваги, чи ні. Маю правило не купувати річ, якщо її ціна перевищує 30 гривень. Одяг, який протягом року ні разу не одягала просто викидаю, або дарую. Якщо лежить рік, то значить не буде носитися і потім", - зазначила Ольга.

Найдорожча і улюблена річ у гардеробі Ольги — 62-річна вихідна бабусина сукня.

"Вона пошита зі звичайного чорного кримплену з атласними вставками. Бабуся пошила її у кравчині, коли тільки вийшла заміж і переїхала з рідної Полтави до Донецька. Вона у хорошому стані, дуже нарядна. Я відновила шви і замінила деякі вигорілі нитки", - розповіла Ольга.

"Ніколи не дотримувалась марок. Люблю носити атмосферні речі з історією. Це ті, які ти підганяєш під себе, які тобі дарують, або дістаються у спадок. Вся суть у вінтажних речах - це їх нове життя. Змінюються епохи і господарі, а річ продовжує бути актуальною і улюбленою", - додала Ольга.

Важлива деталь у стилі дівчини — аксесуари.

"Найбільше уваги приділяю аксесуарам. На них я готова витрачати, за моїми мірками, великі гроші. У моїй колекції є вінтажна американська брошка-камея 1970-х років. Замовляла її в однієї дівчини, яка купує вінтаж у Америці. Вона обійшлася мені у 450 гривень. Дорожча за цю брошку в моєму гардеробі, мабуть, тільки шуба.

Недавно купила вінтажну брошку в стилі мікромозаїки. Купила за 25 гривень на одній із київських барахолок. Такі брошки виробляли у 60-70- х роках в Іспанії. Вона зроблена з маленьких шматочків кольорового скла - це смальти, які збираються вручну в химерний малюнок", - розповіла Ольга. На руці у неї одягнута срібна каблучка з зображенням троянди. Каблучка має кришечку, яка відкривається".

Колекцію одягу у стилі ретро на Тижні Моди представила Вікторія Гресь. На наступну осінь-зиму дизайнерка пропонує обирати червону помаду, гіпюрові напівпрозорі сукні, широкі пальта і туфлі з відкритим носком.

"Ретро" з латинської - "назад, звернений до минулого". Більшість модельєрів і мистецтвознавців відносять до стилю ретро всі модні напрями другої половини XIX - першої половини XX століття. Сукні із заниженою талією, сорочки з V-подібним вирізом, оголені руки, панчохи в сітку, трикотажні шапки.

Зараз ви читаєте новину «Ретро-одяг модниці купують у секонд-хендах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути