Ексклюзиви
четвер, 23 вересня 2021 15:28

Продукти, які треба їсти після 30 років, щоб продовжити молодість

Продукти, які треба їсти після 30 років, щоб продовжити молодість
Більше споживати білка: м'яса, птицю, рибу, бобові і авокадо. Фото: pixabay

З віком у людини змінюється швидкість обміну речовин, тому що зменшується кількість м'язової маси тіла.

Після 30 років варто переглядати свій раціон, розповідає дієтологиня Маргарита Корольова.

Людина втрачає м'язову масу кожні 10 років, за її словами.

"Жінки втрачають 2-2,5 кілограма м'язової маси, а чоловіки не менш як 2,5 кілограма. Вже до 60 років метаболічні процеси організму знижуються на третину тільки через утрату м'язової маси. Це відбувається, якщо людина не займається фізичною активністю: не тренує і не стимулює синтезування м'язового волокна. Багато людей не розуміють, чому, харчуючись як у 25-30 років, вони стрімко набирають вагу в 60 років", - сказала вона.

Швидкість обміну речовин також знижується через зміни в гормональній системі. Тому для збереження здоров'я і продовження молодості після 30 років важливо їсти певні продукти. Більше споживати білка: м'ясо, птицю, рибу, бобові й авокадо. Червоного м'яса краще їсти менше.

"Важливо, щоб у раціоні домінували овочі й рослинні волокна. Вони допомагають максимально засвоїти білок. Овочі підтримують мікробіом кишечника та імунітет. Найкраще споживати регіональні сезонні овочі та фрукти", - порадила дієтологиня.

Саме компоненти з натуральних продуктів допоможуть підтримувати швидкість метаболічних процесів, сприятимуть правильній роботі щитоподібної та інших ендокринних залоз, а також вибудовуванню м'язового волокна після тренувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвінчали популярний міф про сніданок і схуднення

"Тільки за системного підходу, який містити якісне харчування та адаптоване фізичне навантаження, можна прожити довге й здорове життя".

Коли пересихає в роті й бурчить живіт, запаси енергії зазвичай виснажуються. До поганої їжі не тягнутиме, якщо харчуватися правильно. Цільнозернові продукти, горіхи та фрукти допомагають надовго підтримувати рівень цукру в крові в рівновазі й уникати переїдання. Адже солодощі, печиво або тістечка спричиняють швидке підвищення рівня цукру в крові й таке ж швидке падіння. Тому й стається напад голоду.

Зараз ви читаєте новину «Продукти, які треба їсти після 30 років, щоб продовжити молодість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути