середа, 14 червня 2017 15:56

"Посмішка на мільйон" у домашніх умовах має сумні наслідки

Автор: elitaomsk.ru
  Відбілювати зуби має фахівець
Відбілювати зуби має фахівець

Щоб досягти білосніжної посмішки, як з обкладинки журналу, люди нерідко вдаються до бюджетних методів: купують прорекламовані засоби в аптеці або довіряють сумнівним рецептам. Фахівець з реставраційної мікроскопічної стоматології Назарій Михайлюк застерігає, що тільки професійний лікар може безпечно провести процедуру з відбілювання.

"Тренди на білосніжні зуби нав'язуються нам, але насправді це виглядає не так гарно. Скупий платить двічі, за відбілюванням краще звернутися до стоматолога. Іноді на зубах існують дефекти, їх не можна відбілювати, тому що зуби будуть боліти. Підвищується їх чутливість. Деякі кислоти, які беруть участь у процесі відбілювання, забирають барвники з емалі. Якщо є тріщині, кислота проникає в них і це викликає біль. Коли процесом керує стоматолог, то він блокує ці зони і слідкує за коректним відбілюванням. Вдома ми не здатні побачити дрібні тріщині на емалі, а в правильних умовах лікар може", - говорить Gazeta.ua Назарій Михайлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіра Найтлі та Гілларі Клінтон: зірки, яким варто звернутись до стоматолога

Лікар відзначає шкідливий тренд, який прийшов із США, а саме неприродна білизна зубів. Фахівець наголошує, що саме природність виглядає красиво і говорить про кваліфікацію стоматолога. Зуби, на його думку, не мають виглядати як жйуки орбіт.

Автор: з особистого архіву Назарія Михайлюка
  Під мікроскопом ліар бачить всі нюансі у 22 рази збільшеними
Під мікроскопом ліар бачить всі нюансі у 22 рази збільшеними

"Справжнє мистецтво - це те покращення якого не видно. Рівень проявляється лише тоді, коли видно посмішку класну, але не штучну. Зараз багато нав'язується трендів на зуби яскраво білого кольору, але це можна порівняти з китайським дешевим брендом", - розповідає Назарій Михайлюк.

Пересічні люди та зірки телебачення намагаються виділятися з натовпу.

"Зірки зловживають цим. Всі хочуть все світліші зуби, щоб було видно результат. Раніше всі хотіли природі зуби, сьогодні все змінилось. Це прийшло з Америки. Щодо форми тут теж є тренди: одні хочуть, щоб були довгі центральні різці, це ознака молодості, інші навпаки – маленькі. З побажаннями останніх я борюсь, тому що центральні різці мають домінувати", - ділиться фахівець.

Автор: Reuters
  Тренд на неприродньо білосніжні зуби пішов із США
Тренд на неприродньо білосніжні зуби пішов із США

Яким би не було відбілювання зубів, його доводиться повторювати хоча б один раз на рік, з часом колір тьмяніє. Більш тривалий результат можуть дати вініри, які здатні залишатися білими до 15 років.

"Ми ніколи не будемо робити керамічні вініри, якщо немає показань. Останні, як правило, переважають, адже, якщо зуби не гарні, короткі, то вони і не так працюють. Лікування дає пацієнту функціональний і естетичний результат. Ми працюємо мінімізуючи втручання. Весь процес у нас в клініці проводиться під мікроскопом, це те, чому ми навчаємо в світі. Це наче ювелірна робота", - говорить Назарій Михайлюк, який вже прочитав свої лекції у 57-ми країнах світу.

"Ми використовуємо мікроскоп не тільки під час лікування каналів. Це зручно, ми бачимо деталі у 22 рази більше. Кожен нюанс під візуальним контролем, - говорить лікар, - на початку своєю методикою ділилися у соціальній мережі і людей це почало цікавити. У 2010 році ми почали отримувати закордонні запрошення і сьогодні наш графік розписаний на рік вперед. Ми стали новаторами у цьому напрямку".

Вініри – задоволення не з дешевих, але ціна, як говорить фахівець, має відповідати якості.

"Це, як автомобіль, кожен може дозволити собі різний, ціна впирається у якість. Якщо ви хочете топ продукт, то і вартість буде відповідна. Може коливатися від $100 до $2000 за вініри", - коментує стоматолог.

З власного досвіду Назарій Михайлюк розповідає, що пацієнти в середньому проводять повторне відбілювання двічі на рік. Лікар рекомендує робити це лише раз.

Зараз ви читаєте новину «"Посмішка на мільйон" у домашніх умовах має сумні наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути