пʼятниця, 09 червня 2017 13:20

Кіра Найтлі та Гілларі Клінтон: зірки, яким  варто звернутись до стоматолога
12

Вілл Фарелл
Кірстен Данст
Том Круз
Кіра Найтлі
Ванесса Параді

Багатомільйонні гонорари та виходи на червону доріжку не завжди мотивують голлівудських знаменитостей дбати про власну усмішку. Дехто зі світових зірок відмовляється боротися з недосконалостями зубів.

За словами лікаря-стоматолога Назарія Михайлюка, усмішка вирішує все, тим більше, що за естетичними стоматологічними проблемами часто ховаються функціональні порушення. Закордонні зірки та політики, незважаючи на це, намагаються зробили власні вади частиною іміджу.

У бесіді з Gazeta.ua лікар оцінив усмішки знаменитостей і роздав професійні поради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ані граму Фотошопа: як насправді виглядають зірки

  Вілл Фарелл
Вілл Фарелл
Автор: Назарій Михалюк
  Пацієнт після візита до стоматолога
Пацієнт після візита до стоматолога

Комедійний актор Вілл Ферелл

Тут видно скупченість зубів. Таку проблему можна вирішити брекетами. На фото ми не бачимо передніх верхніх зубів, а це значить, що вони у нього стерті, це трапляється з віком. Я б акцентував увагу на тому, щоб подовжити передні верхні зуби для створення естетичної гармонії усмішки для цього актора.

  Ванесса Параді
Ванесса Параді
Автор: Назарій Михалюк
  Пацієнтка після візита до стоматолога
Пацієнтка після візита до стоматолога

Акторка та співачка Ванесса Параді

У цієї знаменитості діастема (широка відстань між двома передніми центральними різцями). У співачки Мадонни подібна. Одній своїй пацієнтці з такою самою проблемою я встановив два керамічні вініри, які закрили діастему. Для когось щілина між верхніми зубами - це фішка і вони не хочуть це змінювати. Тому вибір чи звертатись до стоматолога залишається за власником усмішки. На сьогодні ми маємо низку можливостей прибрати дефект.

Автор: startsmile.ru
  Том Круз
Том Круз

Актор Том Круз

Якщо провести вертикаль через обличчя Тома Круза, вона має проходити через два центральні різці, у нього вона зміщена в бік. Якщо горизонталь проходить на рівні його очей, то вона має збігатися з лінією зубів верхньої щелепи. У актора, як ми бачимо, вона деформована. Йому б я рекомендував провести ортодонтичне лікування, щоб поставити зуби у правильне положення, щоб вертикаль проходила між двома центральними різцями.

Автор: startsmile.ru
  Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Політик Гілларі Клінтон

Чітко видно, що два передні зуби не свої. Вони різного кольору, до того ж мають темні смужки біля ясен. Це значить, що ясна змістились вверх. Треба пролікувати зуб і зробити дві керамічні коронки природного кольору.

Автор: WireImage.com
  Ліндсі Лохан
Ліндсі Лохан
Автор: Назарій Михалюк
  Пацієнтка після візита до стоматолога
Пацієнтка після візита до стоматолога

Акторка Ліндсі Лохан

Щоб усмішка мала красивий вигляд, два центральні різці мають виділятися, зуби повинні бути на одній лінії. У Ліндсі вони маленькі, стерті і мають колір темний. У неї може бути функціональна проблема через вік чи неправильний прикус. Рекомендую подовжити всі передні зуби та зробити акцент на центральних різцях. Також покращити колір зубів.

  Кірстен Данст
Кірстен Данст
Автор: Назарій Михалюк
  Пацієнтка після візита до стоматолога
Пацієнтка після візита до стоматолога

Акторка Кірстен Данст

У Данст дуже високе положення губи, око "чіпляється" не тільки за її зуби і за ясна. У неї два виходи: підкорегувати положення верхньої губи, щоб вона не піднімалася так високо, усміхаючись. Відстань між верхньою та нижньою губою заповнити світлішими зубами.

  Кіра Найтлі
Кіра Найтлі

Акторка Кіра Найтлі

У неї розворіт латерального різця. Це може бути спричинене прорізуванням зубів мудрості, оскільки їхній ріст може суттєво зміщати зубні ряди. Якщо саме це причина, їй треба видалити зуби мудрості і встановити брекет-системи.

Часто проблема із зубами починається ще у дитинстві. Лише у дорослому віці набуває критичних масштабів і вимагає тривалого лікування.

"Коли у дитини прорізуються зуби, важливо відвідувати лікаря-ортодонта, тому що часто батьки не звертають уваги на ці речі. Якщо прикус неправильний, то зуби починають стиратися і тоді треба корегувати це в старшому віці", - говорить стоматолог Назарій Михайлюк.

За словами фахівця, гарною усмішкою серед американських зірок відрізняється Джулія Робертс, а серед українських - Ані Лорак.

"У Ані гарна усмішка, пропорційна, довші центральні різці, ікла, я думаю, у неї свої зуби, якщо я помиляюсь, то це великий комплімент тому, хто їх робив", - говорить стоматолог.

До лікаря нерідко приходять пацієнтки зі своїм баченням "ідеальної усмішки", приносять фото знаменитостей, на яких хочуть бути схожими. 90% жінок хочуть мати "голлівудську усмішку".

"Пацієнти часто приходять з фото. Одна жінка зробила презентацію про свою майбутню усмішку. Вона себе порівняла з акторкою Енн Гетевей і у подробицях пояснила, що саме хоче покращити", - розповідає Назарій Михайлюк. Додає, що шукає компроміс між бажанням пацієнта та об'єктивним і найприйнятнішим рішенням.

Автор: з особистого архіва Назарія Михайлюка
  Стоматолог Назарій Михайлюк
Стоматолог Назарій Михайлюк

"Ми можемо створювати свої власні ідеали, а Леонардо да Вінчі давно описав, якою має бути усмішка та пропорції обличчя. Це класика. Людей треба навчати тому, що є красивим, а що - нормами естетики. Наприклад, да Вінчі писав, що верхня губа має бути меншою за нижню. При гарній, максимальній усмішці видно верхній зубний ряд. Форма зубів визначає естетику усмішки. Її підбирають індивідуально для кожного", - говорить фахівець.

Стоматолог відзначає, що деякі українські артисти зловживають відбілюванням та модифікаціями власних зубів.

"Деякі зірки в Україні, які зробили собі неприродні зуби, виглядають відверто некрасиво. Щоб у вас була усмішка "на мільйон доларів", ар-грейд має виглядати дуже натурально. Має бути хороший баланс між покращенням та натуральною красою. Саме тоді ви чутимете компліменти про справді красиву усмішку, а не питання про те, чи справжні у вас зуби", - запевняє Назарій Михайлюк.

Зараз ви читаєте новину «Кіра Найтлі та Гілларі Клінтон: зірки, яким  варто звернутись до стоматолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути