Ексклюзиви
четвер, 25 березня 2021 17:00

Покращує травлення і бореться з застудою - корисні властивості лайма

Покращує травлення і бореться з застудою - корисні властивості лайма
Завдяки лайму зміцнюється серцево-судинна система. Фото: pixabay

Окрім того, що лайм є добавкою до коктейлів, салатів чи супів, він також бореться з раннім старінням і допомагає уникнути застуд та інфекцій.

Цей різновид цитрусових дає організму антиоксидантний захист, пише Ukrrain.

В одному лаймі середнього розміру міститься 19,5 мг вітаміну С. Це 22% добової норми найвідомішого ефективного антиоксиданту - речовини, яка захищає від забруднення довкілля, неправильного харчування та стресу. Різні речовини пошкоджують здорові клітини та змушують внутрішні органи й шкіру старіти раніше встановленого часу. І тільки антиоксиданти можуть перешкоджати цьому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки йоду треба їсти та в яких продуктах його знайти

Лайм їдять для профілактики цукрового діабету. Ризик його виникнення збільшується завдяки фаст-фуду, простих вуглеводів і нападів голоду перед сном. Цукор, випічка та шкідливі жири викликають скачки інсуліну в крові. В лаймі багато розчинної клітковини, яка зменшує абсорбцію цукру в кровотік. У нього низький глікемічний індекс, тому він не провокує стрибків глюкози.

Завдяки лайму зміцнюється серцево-судинна система. Рослинні волокна пов'язують "поганий" холестерин і шкідливі жири, а потім виводять їх з організму. Лайм захищає судини від холестеринових бляшок і перешкоджає виникненню гіпертонії. Вітамін С знижує рівень запалення кровоносних судин, тому використовується як профілактика інсультів та проблем з серцебиттям.

Лайм бореться з вірусами та застудами. З нього отримують ефірну олію, багату на флавоноїди. У продукті міститься багато кемпферолу - флавоноїда, який пригнічує ріст кількості хвороботворних бактерій. Лайм допоможе зменшити прояви застуди та грипу, а його запах знімає закладеність носа і полегшує дихання.

Окрім всього, лайм покращує травлення. Його кислий сік стимулює утворення шлункового соку і ферментів, необхідних для нормального травлення. Він буде корисний людям, які страждають від зниженої кислотності. Лайм прискорює відтік жовчі, підвищує апетит і допомагає уникнути болю і спазмів.

Якщо ввечері чи перед сном з'їсти фрукти, то це завадить мозку правильно розподіляти енергію в тілі і зруйнує метаболізм. Фрукти не допомагають скидати зайву вагу, тому замінювати ними прийом їжі не варто. Це порушує ліпідний і вуглеводний обміни. Треба їсти не більше одного фрукта на день до обіду, за годину-півтори після сніданку.

Зараз ви читаєте новину «Покращує травлення і бореться з застудою - корисні властивості лайма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути