четвер, 18 березня 2021 18:01

Фрукти не можна їсти перед сном

Фрукти не можна їсти перед сном
Треба їсти не більше одного фрукта в день до обіду і через годину-півтори після сніданку. Фото: pixabay

Якщо ввечері чи перед сном з'їсти фрукти, то це завадить мозку правильно розподіляти енергію в тілі і зруйнує метаболізм.

Фрукти не допомагають скидати зайву вагу, тому замінювати ними прийом їжі не потрібно. Це порушує ліпідний і вуглеводний обміни, пише newsyou.info

Треба їсти не більше одного фрукта на день до обіду, через годину-півтори після сніданку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку користь організму приносять сухофрукти

Як другий сніданок можна їсти фрукт з добавкою. Наприклад, грушу з буряком чи моркву з яблуком. Тоді буде користь і з груші, і з морквини. Організм отримає достатньо пектинових речовин і клітковини. Також буде повільне всмоктування вуглеводів, які закладені у фруктах.

Вживати ж фрукти в другій половині дня шкідливо для здоров'я, особливо для тих, хто замінює ними вечерю. Адже фрукт відразу ж впливає на кору головного мозку, і вона перестає відчувати гормон лептин, який регулює енергетичний обмін. Це також може привести до лептинорезистентності, при якій мозок не розуміє, скільки у нього енергії, і починає її економити і запасати.

Чорний чай є одним з найпопулярніших напоїв, особливо в холодну пору. В ньому багато корисних речовин для організму та краси. Напій активно бореться з пошкодженням і старінням клітин організму, а також захищає від розвитку хронічних недуг. За словами дослідників, завдяки антиоксидантам, які є в чорному чаї, можна підвищити "хороший" холестерин ЛПВЩ і знизити "поганий" холестерин ЛПНЩ.

Зараз ви читаєте новину «Фрукти не можна їсти перед сном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути