понеділок, 15 березня 2021 18:00

Одна із поз йоги допомагає розслабитися і покращити травлення

Одна із поз йоги допомагає розслабитися і покращити травлення
Уттана-сану рекомендують робити щодня. Фото: pixabay

Поза йоги уттана-сана доволі проста, але допомагає розтягнути підколінні сухожилля, які під час сидіння постійно перебувають у напруженні.

Крім цього, завдяки цій позі розслабляється все тіло і її можуть зробити як новачки, так і досвідчені йоги, пише Ліга.net

Щоб виконати уттана-сану треба стати прямо, ноги поставити разом, а руки опустити по боках. Видихнути, нахиляючись вниз. Дозволити голові та рукам м'яко звисати. Можна покласти долоні на підлогу або зігнути руки і покласти долоні на лікті протилежної руки. Залишити легкий згин у колінах. Затриматися в позі до однієї хвилини. Покласти руки на стегна, на вдиху тримати спину рівною і повільно повернутися у вихідне положення. Не слід змушувати себе розтягуватися. На початковому етапі краще виконати модифікацію цієї асани: розставити ноги ширше чи зігнути більше коліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняні дієти небезпечні для організму

Уттана-сану рекомендують робити щодня. По-перше, ця поза ефективна в боротьбі зі стресом.

"Опускання та звисання рук і голови, яке є в цій позі, сигналізує вашому тілу про те, що ви перебуваєте в розслабленому стані. Це заспокоює нервову систему і знімає стрес", - каже Коя Вебб, інструкторка з йоги.

Глибоке дихання знижує рівень стресу ще більше, тому що дихальні вправи активують парасимпатичну нервову систему, відому також як механізм "відпочинку та перетравлення", який знижує реакцію організму на стрес. Дослідження 2019 року показали, що заняття йогою та дихальні вправи допомагають зменшити рівень тривоги, полегшити симптоми депресії, а також сприяють позитивним відчуттям у короткій і довгостроковій перспективі.

Це поза ідеальна для розтягування та подовження жорстких підколінних сухожиль і литок. Дослідження показало, що лише одне 90-хвилинне тренування з йоги на тиждень протягом 6 тижнів значно покращує гнучкість попереку та підколінних сухожиль.

Також уттана-сана м'яко активізує м'язи стегон. Тугі підколінні сухожилля і жорсткі стегна часто пов'язані між собою, ця поза може бути особливо корисною для зменшення проблем з м'язами стегон і спини.

Ця поза йоги стимулює живіт, що позитивно впливає на процес травлення. Положення тіла та дихальні вправи збільшують кровообіг і допомагають їжі легше проходити товстою кишкою. Глибоке дихання також стимулює блукаючий нерв, що збільшує реакцію парасимпатичної нервової системи та призводить до поліпшення травлення.

Постійні тренування в залі - це один із способів досягнути гарної фізичної форми. Якщо при регулярних заняттях немає відчуття гнучкості, то треба задуматися над харчуванням і припинити їсти деякі продукти.

Зараз ви читаєте новину «Одна із поз йоги допомагає розслабитися і покращити травлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути