Ексклюзиви
неділя, 18 жовтня 2020 23:46

Назвали способи догляду за шкірою, коли холодно

Назвали способи догляду за шкірою, коли холодно
Найбільш серйозно треба підійти до підбору крему - восени і взимку слід відмовитися від кремів на водній основі. Фото: pixabay

Восени особливу увагу потрібно приділяти засобам догляду за шкірою обличчя та рук.

В цей холодний період шкіра не тільки обвітрюється через холод і мороз, а й страждає через неправильно підібраний догляд, пише "Апостроф".

Однією з найпоширеніших помилок є відсутність тоніка. Деякі дівчата використовують в якості засобу для очищення гель, пінку, міцелярну воду або молочко, але забувають про завершальний етап очищення з тоніком. Головне призначення тоніка - це вирівнювати pH шкіри, пом'якшувати і зволожувати її після вмивання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порадили, як стабілізувати сон і мати гарний вигляд

Варто звернути увагу на тональну основу. Якщо її текстура суха, в холодну погоду варто знайти їй заміну. Для прохолодної пори слід вибирати рідкі, кремоподібні та жирні текстури із захисними властивостями.

Найбільш серйозно треба підійти до підбору крему - восени і взимку слід відмовитися від кремів на водній основі. Наносячи його на шкіру, замість зволоження ми отримаємо переохолодження. А це, в свою чергу, призводить до лущення і аж до дерматиту та холодової алергії.

Восени та взимку зволожуючий крем слід наносити не менше, ніж за 30-40 хвилин (в ідеалі - за 1 годину) до виходу на вулицю.

Також при виборі осіннього догляду не можна віддавати перевагу дуже густому і жирному крему. Його непроникна текстура сприяє виникненню на шкірі трьох небезпечних ефектів. Через порушення доступу кисню шкіра починає відчувати його нестачу, а в ході збільшення температури під шаром крему катастрофічно швидко віддає власну вологу. Неминучим наслідком цих процесів і активного виділення поту стають прищі та вугрі.

У холодну пору року не слід зловживати пілінгами та скрабами для обличчя: агресивне і регулярне відлущування сильно зневоднює шкіру. Краще проводити цю процедуру не частіше, ніж 2-3 рази на місяць.

Шкіра навколо очей страждає від негативних зовнішніх факторів, неправильного догляду і вікових змін. А ще вона позбавлена сальних залоз, які здійснюють захист шкіри від негативних факторів зовнішнього середовища, створюючи невидиму плівочку. Саме тому ця ділянка обличчя швидко втрачає вологу і сохне. За шкірою навколо очей необхідно ретельно доглядати і регулярно робити маски. Рецептом дієвої домашньої маски б'юті-блогер Марина поділилася на сторінці в Instagram.

Зараз ви читаєте новину «Назвали способи догляду за шкірою, коли холодно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути