Регулярне вживання гострого перцю на чверть знижує ризик смертності.
Такого висновку в дослідженні дійшла Американська кардіологічна асоціація, пише Express.
Дослідники проаналізували дані понад 570 тис людей з різних країн щодо того, як співвідносяться харчові звички людей, їх ризик постраждати від розвитку небезпечних захворювань і смертність.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жирна, нормальна, чутлива та суха: які продукти треба їсти за типом шкіри
"У людей, в чиєму раціоні постійно присутній перець чилі, ймовірність померти від серцево-судинних захворювань знижувалася на 26%, від раку - на 23%", - заявили вчені.
За їхніми словами, такий ефект від перцю пов'язаний з дією компонентів гострого продукту. Це створює протизапальний, антиоксидантний, протипухлинний ефект та допомагає нормалізувати рівень глюкози в крові.
Запах рослин є важливим для самопочуття, здоров'я фізичного та ментального і загалом гарного вигляду. Найбільш поширеними в ароматерапії рослинами є шавлія, апельсин, м'ята перцева, лаванда і кориця. Шавлія вбиває бактерії. Відвари на її основі застосовують для лікування різних хвороб. Науковці офіційно підтвердили, що цілющий ефект має і насичений запах шавлії.
Коментарі