субота, 06 березня 2021 13:00

Назвали спецію, яку треба їсти, щоб жити довше

Назвали спецію, яку треба їсти, щоб жити довше
Гострий перець продовжує життя. Фото: pixabay

Регулярне вживання гострого перцю на чверть знижує ризик смертності.

Такого висновку в дослідженні дійшла Американська кардіологічна асоціація, пише Express.

Дослідники проаналізували дані понад 570 тис людей з різних країн щодо того, як співвідносяться харчові звички людей, їх ризик постраждати від розвитку небезпечних захворювань і смертність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жирна, нормальна, чутлива та суха: які продукти треба їсти за типом шкіри

"У людей, в чиєму раціоні постійно присутній перець чилі, ймовірність померти від серцево-судинних захворювань знижувалася на 26%, від раку - на 23%", - заявили вчені.

За їхніми словами, такий ефект від перцю пов'язаний з дією компонентів гострого продукту. Це створює протизапальний, антиоксидантний, протипухлинний ефект та допомагає нормалізувати рівень глюкози в крові.

Запах рослин є важливим для самопочуття, здоров'я фізичного та ментального і загалом гарного вигляду. Найбільш поширеними в ароматерапії рослинами є шавлія, апельсин, м'ята перцева, лаванда і кориця. Шавлія вбиває бактерії. Відвари на її основі застосовують для лікування різних хвороб. Науковці офіційно підтвердили, що цілющий ефект має і насичений запах шавлії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали спецію, яку треба їсти, щоб жити довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути