Дієтологи дедалі частіше наполягають на тому, що варто їсти більше овочів.
Вони насичують організм вітамінами, дають мінерали, як-от залізо, магній, фосфор, кальцій, калій, пише eatingwell.
Овочі та фрукти містять органічні кислоти та ефірні олії.
Помідори, наприклад, мають найбільше лікопену, що знижує ризик онкологічних захворювань. У салаті помідори треба заправляти рослинною олією, так вони краще засвояться.
Гарбуз містить багато антиоксидантів, зокрема бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А. Зміцнює здоров'я очей, шкіри й дихальної системи.
Буряк багатий на вітаміни групи B, вітаміни А, С, РР, калій, фосфор і незамінні амінокислоти. Активні речовини в ньому запобігають появі судинних спазмів, чистять судини та знижують артеріальний тиск.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що прискорює процес старіння в людини
Спаржа смачна, корисна та з неї можна приготувати десятки різноманітних страв. Є джерелом вітамінів А, С, К, вітамінів групи В і клітковини, а калорій практично не містить.
Багаті на цукор продукти якщо й натуральні, однаково не є корисними. Фруктову дієту треба починати лише після консультації з лікарем. Якщо ця дієта триває довго, в організмі утворюється дефіцит білка. Білкове голодування не зможуть компенсувати навіть найдорожчі й найкорисніші фрукти.
Коментарі