вівторок, 09 березня 2021 14:00

Назвали лайф-хаки для гарного вигляду шкіри обличчя

Назвали лайф-хаки для гарного вигляду шкіри обличчя
У використанні косметики треба робити перерву час від часу. Фото: pixabay

Іноді шкіра на обличчі стає некрасивою, змінюється тон, з'являються прищі, висип.

Причини цього можуть бути різними - від харчування і до зміни погоди, пише "Наша мама".

Аби уникати таких ситуацій, можна дотримуватись кількох правил. Одне з них - це відмовитись від макіяжу. Це буде легко в часи карантину. А у використанні косметики треба робити перерву час від часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вегетаріанство погіршує стан кісток - дослідження

Очищення шкіри не можна пропускати за жодних обставин. За день і ніч на шкірі з'являються частинки себуму, тобто жиру, який потрібно видаляти м'яким гелем або пінкою для вмивання.

Варто також додати глибоке очищення різноманітними засобами. Але таку процедуру не рекомендують робити 1-2 рази на тиждень, інакше ліпідний шар шкіри не встигне відновитися, і буде лущення, подразнення або запалення.

Багатоступеневий догляд шкіри має стати правилом. Після вмивання використовувати тонік для того, щоб відновити кислотно-лужний баланс шкіри. Потім сироватка: якщо на обличчі є помітні недоліки, то підійде концентрат, що вирішує певну проблему, як-от: акне, пігментацію, вікові зміни та інше. У всіх інших випадках зволожуюча сироватка посилює дію звичайного крему, який буде завершальним кроком ранкового або вечірнього догляду.

Раз на 1-2 тижні треба робити пілінг, щоб відлущити мертві клітини шкіри. Така процедура допоможе оновити зовнішній шар шкіри, надасть омолоджуючий ефект і додасть сяйво. Але пілінг не можна робити, якщо є ушкодження шкірного покриву. Косметологи радять робити пілінг на ніч, щоб шкіра змогла повністю відновитися.

Те, що ми їмо впливає на організм. У кожного є індивідуальний тип шкіри, який залежить від способу життя, клімату, генетики, зовнішніх впливів. Також для кожного типу шкіри треба їсти певні продукти, аби підтримувати її тону. Наприклад, суха виникає в літню спеку, взимку від холоду і високої температури в приміщенні. Такий тип потребує збалансованого олійного харчування, завдяки якому виробляється шкірне сало зсередини.

Зараз ви читаєте новину «Назвали лайф-хаки для гарного вигляду шкіри обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути