Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2012 13:08

Лікуватись від осінньо-зимових захворювань найкраще народними засобами

Лікуватись від осінньо-зимових захворювань найкраще народними засобами
Фото: jijour.com

"Добре, коли люди з вересня починають проводити профілактику застудних захворювань народними засобами, які насичують організм потрібними вітамінами, зміцнюють імунітет і не несуть жодної шкоди організму, як більшість аптечних вітамінів", - розповідає 58-річна Леся Горобець із села Савчин на Львівщині.

За її словами, рецепт простий: бджолині продукти, цілющі трави та відвари, насичені вітамінами овочі та фрукти, загартовування.

"Ще з літа варто починати приймати контрастний душ. Це зміна температурних режимів води від гарячої до холодної і навпаки. Він дуже корисний для кровообігу, зміцнює судини. До осені організм звикає до холоду і тому менше застуджується", - зауважує селянка.

З дитинства Леся з мамою заготовлювала трави на зиму. Тато був пасічником – привчив до медопродуктів. Змалку і своїх дітей загартовує та привчає до народної медицини.

"Не пам'ятаю вже, коли останній раз хворіла. Буває нежить чи горло болить, але за день-два проходить. Діти зараз цілими днями бігають вулицями в тонких спортивних штанях та футболці, в той час коли сусідських уже шаликами обмотують", - розповідає пані Леся.

Зранку за 20 хвилин до їжі варто випити склянку теплої води з медом, додати туди пилок, ще його називають бджолиною обніжкою.

"На задніх лапках бджоли мають спеціальні кошики, куди вони складають зібраний з квітів пилок. Він містить незамінні для організму амінокислоти. Вони не утворюються в організмі, проте необхідні для утворення клітин і ферментів. Кажуть, хто вживає пилок, той довго житиме і буде здоровим", - розповідає дочка пасічника.

"Взяли собі за звичку пити замість звичних чорного та зеленого чаю – "вітамінний": змішую  висушені листочки  чорниці, кропиви, малини, смородини, шипшини та горобини. Він смачний та корисний. Цукру до нього не даю, він сам по собі солодкий. Інколи меду вкидаю, але треба щоб чай вистигнув до 70 градусів. Можу декілька крапель лимонного соку додати".

Дітям увечері після купання робить чай з липи, ромашки та м'яти з медом. Такий збір знімає запалення, заспокоює, розслабляє та живить вітаміном С.

"Після такого напою діти міцно сплять цілу ніч, а зранку прокидаються повними сил", - хвалиться жінка.

За словами пані Лесі, імбирний чай зігріє після холодної прогулянки набагато краще, ніж звичайний. До нього додають скибку лимону та мед. Такий напій має протизапальну та антисептичну дію, також дає відхаркувальний ефект – очищує дихальні шляхи.

Дуже корисно додавати до страв спеції та прянощі – вони зміцнюють імунітет. Гвоздика, кориця, куркума, фенхель мають протизастудний ефект. Перець, як чорний так і червоний, має зігріваючу дію та знищує бактерії.

"До речі, більшість людей починають свій ранок із кави. Раджу додати до "ранкового напою" трішки кориці. Тоді кава не лише збадьорить, а й зігріє організм. в холодну пору року це якраз те, що потрібно", - запевняє жінка.

За словами жінки, захистити слизову оболонку від проникнення вірусу допоможе полоскання горла настоєм гвоздики. Треба  запарити пару "цвяшків" у кип'ятку, охолодити до температури тіла і полоскати горло кілька разів на день.

Усім відомо, що віруси не люблять кислого, соленого та гострого. Апельсини, лимони, грейпфрути та інші цитрусові, а також ягоди, не лише насичують вітаміном С, який підсилює опірність організму, але й вбивають віруси кислотою, зауважує жінка.

"Та все ж, не обов'язково тратити гроші на апельсини чи інші цитрусові. Наша шипшина має більше вітаміну С, ніж усі цитрусові, які існують. Найкраще запарити шипшину і настоювати ніч у термосі. Якщо ж її подрібнити, вистачить і 2-3 години", - додає вона.

Наприкінці жінка зауважила, що головне жити в нормальних природних умовах, а не ховатись із дітьми у "теплицях", і вживати те, що дарує наша матінка-природа: "Природа дбає про людей, але от люди її знищують – тому і хворіють. Живіть у гармонії з природою, і вона про вас дбатиме", - резюмує господиня.

 

Зараз ви читаєте новину «Лікуватись від осінньо-зимових захворювань найкраще народними засобами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути