Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2013 13:08

Коротка стрижка допоможе наважитися змінити роботу — психолог

Коротка стрижка допоможе наважитися змінити роботу — психолог
Фото: zachiski.ru

Для того, щоб наважитися змінити роботу, треба спочатку перестати боятися змін в принципі, вважає медичний психолог Вікторія Теологова.

"Поміняйте щось в особистій сфері", - радить вона. - Радикально змініть зачіску — наприклад, пострижіться дуже коротко або пофарбуйте волосся в яскравий колір. Якщо ви прихильник патріотичних поглядів — подружіться з переконаним анархістом або феміністкою. Підніміться на Ельбрус. Якщо не готові до таких радикальних змін, почніть з невеликого — підіть на роботу іншою дорогою, виберіть одяг незвичних для вас кольорів чи фасону. А потім рухайтеся далі".

Психолог вважає, що внаслідок цього людина може так захопитися змінами в житті, що не зможе зупинитися. На фоні одних змін буде простіше зробити інші. Цього навіть хотітиметься.

"Час від часу запитуйте себе — чи подобаються мені ці зміни, чи подобається мені та людина, в яку я перетворююсь. І чи комфортно бути такою людиною в цьому колективі, в якому ви зараз перебуваєте, чи можете ви там собі дозволити так поводитися і так виглядати, мати такі погляди. Поступово ви набуватимете все більшої впевненості, що роботу треба міняти", - розповідає психолог.

"Якщо зрозумієте, що ви вже не частина колективу, це вже не ваше".

Сама Вікторія теж користувалася цим методом.

"Щоправда, в мене він спрацював зворотньо, - розповідає вона. - Цієї весни була в депресії, хотіла навіть перейти на іншу роботу. Зрозуміла, що якщо щось не зміню в житті, то збожеволію. Перебрала всі варіанти і зупинилася на зміні зачіски. Постриглась "під нуль". Але цього мені було мало, бо я вже це робила на другому курсі. Вирішила ще прикрасити голову татуюванням "Насилие над разумом - худший вид насилия" . Майстер, що робив його, зізнався, що я перша, кому він робить татуювання на голові. Було багато крові, знеболювання не робили. Зате тепер я можу сказати, що в мене і є, і нема татуювання. Міняти сферу діяльності мені перехотілось. Це був струс, який допоміг віднайти рівновагу в житті", - підсумовує Вікторія Теологова.

Зараз ви читаєте новину «Коротка стрижка допоможе наважитися змінити роботу — психолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути