Ексклюзиви
вівторок, 07 січня 2014 10:31

Коньяк п'ють після застілля

Коньяк п'ють після застілля
Фото: ukr.obozrevatel.com

"Є такий анекдот: "Чим відрізняється начальник на корпоративі від алкоголіка? Перший думає: "Як би не випити?" - а другий: "Де випити?" Але ввечері вони в однаковому стані", - каже Анатолій Вершигора, 63 роки, головний лікар київської станції швидкої допомоги.

"На жаль у нас немає культури пиття. Вважається, молодшим людям краще пити вино. Старшим - більш міцні напої, але меншу кількість. Змішувати не можна. Особливо коли п'єте червоне вино і ще щось. Це може викликати сильніші мігрені. А коньяк взагалі вживають після трапези. А у нас його випивають замість горілки і закусують олів'є та голубцями."

Часто отруєння викликає зневоднення організму. Тому на кожну чарку алкоголю лікар радить запивати такою ж кількістю води. Ідеальна доза - склянка вина, чи чарка чогось міцнішого за одну годину.

"Щоб позбутися похмілля, обов'язково багато пити, не менше ніж два літри за добу. Добре нейтралізує алкоголь солодкий чай з м'яти та лимона. Аспірин плюс дві таблетки цитрамону знімають головний біль. Щоб вивести з організму токсини, п'ють активоване вугілля. Ну і розсіл з квашених огірків. Або морську капусти чи просто розчин морської солі з розрахунку чайна ложка на півчашки води."

Крім того радить поспати вдень хоча б дві години. Поснідати нежирним м'ясом та картоплею. І намагатися уникати спорту та фізичних навантажень.

Зараз ви читаєте новину «Коньяк п'ють після застілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути