неділя, 15 квітня 2012 15:02

Гіпертонію викликає нестача води в організмі

Гіпертонію викликає нестача води в організмі
Щоб компенсувати нестачу води, капіляри закриваються і кров'яний тиск підвищується. ФОТО: healthanthology.com

Британські вчені визначили, що гіпертонія виникає через нестачу води в організмі. Якщо людина не випиває достатню кількість рідини, клітини організму віддають частину води у кров. Щоб компенсувати нестачу води, капіляри  закриваються і кров'яний тиск підвищується.

Харківський лікар 43-річний Олександр Юрченко пояснює, нестача води в організмі — не головна причина гіпертонії.

Якщо у вас постійно підвищується тиск, не треба відразу бігти на кухню і пити багато рідини. Можливо, у гіпертонії інша причина. Наприклад, вроджено слабкі судини або надлишкова вага. Організм може реагувати підвищеним тиском на завелику кількість солі в організмі, паління, стреси. Тому перш за все лікар має визначити головну причину, чому саме підвищується тиск.

Якщо основні показники в нормі, тоді причиною гіпертонії може бути саме нестача води. Аналізи крові можуть бути в нормі, але маленькі капіляри серця та мозку через нестачу води закриваються. Це відбувається, щоб  організм міг справлятися із втратою об'єму крові.

Багато людей не бачать головної причини хвороби і лікують гіпертонію неправильно. Приймають купу непотрібних ліків, хоча насправді варто лише частіше і більше пити воду. Щодня треба випивати додаткових до основного раціону 1-2 склянок. Одночасно треба робити фізичні вправи, бо чим більше навантаження отримують м'язи, тим більше капілярів відкриваються. Для нормальної роботи судин і серця за день людині треба проходити пішки як мінімум 6 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Гіпертонію викликає нестача води в організмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути