Ексклюзиви
пʼятниця, 15 травня 2015 18:19

До 55 років цукор прискорює старіння людини

До 55 років цукор прискорює старіння людини

Надмірне вживання солодкого шкідливе не тільки для фігури. Крім зайвих кілограмів, зловживання солодким прискорює процес старіння. Вчені довели, що цукор руйнує колаген в шкірі, тим самим приводячи до знебарвлення, втрати пружності і утворення зморшок.

А винне у всьому глікування – процес, коли глюкоза, яка утворюється після вживання продуктів з цукром в складі, зв'язується з білками, і знищує їх.

Це відбувається через те, що інсулін при великій дозі солодкого не справляється з переробкою глюкози. Звісно, чим вище рівень глюкози в крові, тим швидше протікає реакція. Такий процес руйнує волокна колагену і еластину, що відповідають за молодість і пружність шкіри.

Цікаво, що глікування впливає тільки на молодий колаген, перетворюючи його в волокна літньої людини. Для людей після 55, цей процес не страшний.

Крім того, надлишок глюкози в організмі призводить до гіперчутливості до сонця, так як послаблює захисні функції шкіри. І це також прискорює старіння.

Як зберегти шкіру?

Щоб запобігти процесу глікування, варто дотримуватися кількох правил:

Привчіть себе не додавати цукор в чай, каву та інші напої

Підсолоджування напоїв не помітне для ока, проте є великим джерелом цукру. Протягом дня кожен із нас випиває мінімум 4 чашки чаю або кави, а з ними в організм потрапляє 10-12 ложок цукру. І це – тільки чай. А норма цукру для дорослої людини становить 8 чайних ложок. При цьому варто враховувати, що цукор є у фруктах, соках і інших продуктах, які здаються не солодкими на смак.

Цікаво: щоб визначити скільки глюкози буде в крові після вживання тих чи інших продуктів, можна подивитися їх глікемічний індекс.

Обмежте вживання солодощів

Ніхто не говорить, що потрібно відмовитися від солодощів – ні. Варто просто обмежити їх споживання. Балуйте себе чимось смачненьким раз в 2-3 дні, й цукор не стане смертю вашої молодості.

Вживайте вітаміни групи В

Доведено, що вітаміни В1 і В6 зупиняють процес пошкодження білка. Регулярно вживайте ці вітаміни курсами.

Користуйтеся засобами з spf

Процес глікування прискорюється при незахищеному контакті шкіри з сонцем. Завжди, коли ви виходите на вулицю в теплу пору року – наносьте крем з spf.

Примітно: глікування впливає не тільки на старіння шкіри, але і сприяє утворенню целюліту.

Зараз ви читаєте новину «До 55 років цукор прискорює старіння людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути