Від серцево-судинних захворювань можна захиститися, якщо їсти одне яйце на день.
Результати новітніх досліджень підтвердили цей факт, пише health.harvard.edu.
Яйця в раціоні зменшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця, геморагічного та ішемічного інсультів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати й готувати яйця, щоб були корисними для організму
Згідно з дослідженнями, люди, які додали по раціону одне яйцю щодня, зменшили ризик померти від серцево-судинних захворювань і геморагічного інсульту на 18% і 28% у порівнянні з людьми, які їх не вживали.
Експеримент проводили в Китаї. В ньому взяли участь понад 400 тис. дорослих віком від 30 до 79 років. Учені вивчали, як часто учасники дослідження вживають яйця, а потім спостерігали за станом їхнього здоров'я впродовж майже дев'яти років.
Яйця на сніданок - один із найпопулярніших продуктів. Є безліч способів, як їх приготувати, але не всі вони будуть корисними. Білок для організму дають саме яєчні білки. Також у них є вітамін A, B12, селен, холін і лютеїн.
Коментарі