вівторок, 11 травня 2021 18:01

Як зберігати й готувати яйця, щоб були корисними для організму

Як зберігати й готувати яйця, щоб були корисними для організму
Одна із помилок - неправильне зберігання яєць. Фото: pexels

Є багато варіантів приготування яєць. Якщо це зробити неправильно, то вони не будуть смачними й корисними.

Є щонайменше чотири помилки, які роблять найчастіше, пише Medikforum.

Одна з помилок – неправильне зберігання яєць. Найкраще зберігати куплені яйця в картонних коробках, щоб вони не вбирали запахи через шкаралупу. Яйця треба покласти якомога далі від продуктів із сильним запахом, наприклад, морепродуктів. Водночас обирати потрібно основну частину холодильника, тому що температура на дверцятах надто висока для зберігання яєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яєшня на сніданок може нашкодити: у яких випадках страву їсти не варто

Також під час приготування треба стежити за температурою, вона не має бути високою. Вогонь варто зробити середній або низький. Сковороду з антипригарним покриттям розігріти, додати невеликий шматок вершкового масла. Вилити яйця, коли воно повністю розтопиться. І одразу їх перемішувати гумовим шпателем.

Ще одне правило – приправи додавати наприкінці. Якщо це зробити спочатку, то яйця перетворяться на рідку кашу. Тому рекомендують додавати приправи перед поданням. Трохи солі й свіжозмеленого перцю додадуть страві потрібного смаку.

Розбивати яйця одразу в пательню також не варто. Адже тоді пропускається головний етап – збивання яєць. Цей процес дає змогу насичуватися масі повітрям, що дає ніжніший результат.

Одним із найпопулярніших способів позбутися зайвих кілограмів є дієта. Часто способи харчування знаходять в інтернеті. За словами дієтологів, концепція від'ємної калорійності не працює так само, як і зміна в системі харчування. Захоплення низькокалорійними дієтами завдає більше шкоди, аніж користі. Популярні дієти часто є оманливими, тому що легкий спосіб схуднення не гарантує швидкого результату в реальності.

Зараз ви читаєте новину «Як зберігати й готувати яйця, щоб були корисними для організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути